Διεθνή

Καρλ Ράινερ: Έφυγε από τη ζωή ο χολυγουντιανός ηθοποιός

Καρλ Ράινερ: Έφυγε από τη ζωή ο χολυγουντιανός ηθοποιός
Καρλ Ράινερ: Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, ο γέρο Σολ του Ocean Eleven. Ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Καρλ Ράινερ (Carl Reiner), μετά από μια γεμάτη ζωή και επιτυχημένη καριέρα. Ίσως οι περισσότεροι να τον θυμούνται από τη συμμετοχή του στην ταινία «Ocean’s Eleven» μαζί με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον Μπραντ Πιτ. Εκεί υποδύονταν τον Σολ, έναν  ηλικιωμένο αλλά πάντα ακμαίο και cool κλέφτη. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του TMZ, πρόκειται για έναν από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς της γενιάς του και της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος.

O Ράινερ πέθανε στο σπίτι του στο Beverly Hills τη Δευτέρα (29/6). Η οικογένειά του ήταν εκεί μαζί του. Ήταν παραγωγός και σκηνοθέτης, ενώ εργάστηκε φυσικά και σαν ηθοποιός. Κέρδισε βραβείο Grammy και 9 βραβεία Emmy στα 70 χρόνια καριέρας του. Επίσης, δάνεισε τη φωνή του τον «Carl» του «Toy Story 4».

Η ζωή του Καρλ Ράινερ

Ο Ράινερ γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, στις 20 Μαρτίου 1922. Ο πατέρας του ήταν ωρολογοποιός. Οι γονείς του ήταν Εβραίοι μετανάστες. Ο πατέρας του ήταν από την Αυστρία και η μητέρα του ήταν από τη Ρουμανία. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Τσάρλι υπηρέτησε στον Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και οι στάχτες του θάβονται στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον. Σε ηλικία 16 ετών, ο Τσάρλι διάβασε στην εφημερίδα New York Daily News σχετικά με ένα δωρεάν σεμινάριο δραματικής τέχνης  το οποίο του άλλαξε τη ζωή. Είχε προηγουμένως εργαστεί ως μηχανικός, επισκευάζοντας ραπτομηχανές.

Στις 24 Δεκεμβρίου 1943, ο Ράινερ παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Εστέλ Λεμπόστ. Οι δύο τους έμειναν παντρεμένοι για 64 χρόνια μέχρι το θάνατό της σε ηλικία 94 ετών το 2008.  Ήταν ο πατέρας του Ρομπ Ράινερ , ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, της Άνι Ράινερ συγγραφέα, και του Λούκα Ράινερ, ζωγράφου, ηθοποιού και σκηνοθέτη.  Ο Ρέινερ είχε έξι εγγόνια και πέντε δισέγγονα.

Το 2018, ο Ράινερ είπε ότι θα ήθελε να ζήσει για να δει τον Ντόναλντ Τραμπ να καταψηφίζεται από τον αμερικανικό λαό. Ο ηθοποιός έκανε ένα επιτυχημένο μουσικό άλμπουμ με τον Μελ Μπρουκς με τίτλο «2000 Years with Carl Reiner and Mel Brooks» και προτάθηκε για Grammy, γεγονός που απογείωσε την καριέρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments