Διεθνή

Παρίσι εμπορικό κέντρο: Συναγερμός μετά από τηλεφώνημα για ένοπλο άντρα – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Παρίσι εμπορικό κέντρο: Συναγερμός μετά από τηλεφώνημα για ένοπλο άντρα – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Παρίσι εμπορικό κέντρο: Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές μετά από τηλεφώνημα για ένοπλο άντρα στην περιοχή La Defence. Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που εκκένωσε το εμπορικό «Les Quatre Temps».

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εξελίσσεται στο Παρίσι καθώς υπήρξε τηλεφώνημα στις αρχές που κατήγγειλε ότι ένοπλος άντρας βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο «Les Quatre Temps» στην πλατεία La Defence. Το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε και η αστυνομία αναζητά τον ένοπλο στην περιοχή σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.

«Ψάχνουμε για έναν ένοπλο στο εμπορικό κέντρο στην περιοχή La Defense» δήλωσε πηγή της αστυνομίας. Πληροφορίες που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Figaro υποστηρίζουν ότι ο ένοπλος μπορεί να είναι οπλισμένος με Καλάσνικοφ με τις επίλεκτες δυνάμεις της χώρας να μεταβαίνουν στο σημείο, ενώ το ραδιόφωνο Europe 1 μετέδωσε: «Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστος τηλεφώνησε και είπε ότι είδε ένοπλο άνδρα κοντά στο εμπορικό κέντρο. Εκτός από αυτό εκκενώθηκε και ο σταθμός του Μετρό.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τον κόσμο να βγαίνει από το Μετρό με τα χέρια ψηλά. 

https://twitter.com/NellyScop_09/status/1277893596289601539

Η πληροφορία για ένοπλο άνδρα προκάλεσε τόσο μεγάλη κινητοποίηση εξαιτίας των τρομοκρατικών χτυπημάτων που έχουν γίνει στη Γαλλική πρωτεύουσα με πιο χαρακτηριστικό την επίθεση στο Μπατακλάν πριν από πέντε χρόνια. Στις 13 Νοεμβρίου του 2015 το Παρίσι δέχτηκε απανωτές επιθέσεις σε μια σειρά από σημεία με διαφορά λίγης ώρας  με πιο σημαντική την επίθεση στο χώρο συναυλιών Μπατακλάν. Οι επιθέσεις εκείνης της νύχτας κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους ενώ άφησαν και περισσότερους από 350 τραυματίες. Στο μοιραίο κέντρο του Μπατακλάν οι νεκροί έφτασαν τους 89.

Πίσω από την επίθεση που συγκλόνισε τη γαλλική κοινωνία βρισκόταν τρομοκράτες του ISIS. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το χρονικό των επιθέσεων εκείνης της νύχτας όπως το κατέγραψε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το χρονικό των επιθέσεων το 2015

Στις 21:20 έγινε η πρώτη έκρηξη με ανατίναξη ενός καμικάζι έξω από το γήπεδο «Stade de France», κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία. Στο γήπεδο, ήταν συγκεντρωμένα γύρω στα 80.000 άτομα και ανάμεσά τους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών.

Πέντε λεπτά αργότερα, στις 21:25, σημειώθηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί στο 10ο διαμέρισμα ανατολικά του Παρισίου στο αίθριο μιας πιτσαρίας. Πέντε άτομα έπεσαν νεκρά από τις ριπές.

Στις 21:30, ήτοι 10 λεπτά αργότερα, δεύτερη ενέργεια καμικάζι καταγράφεται έξω από το Στάδιο.

Στις 21:38, νέα επίθεση καταγράφεται στο 11ο διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού ( Rue de Charonne) σε εστιατόρια, στα τραπεζάκια έξω, με 19 νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο.

Στις 21:43, νέα έκρηξη σημειώνεται στο 11ο ( Boulevard Voltaire) μπροστά στο κτήριο με αριθμό 253 κοντά στην πλατεία του Έθνους (place de la Nation).

Στις 21:50 ξεκινά η επίθεση στο Μπατακλάν στο Boulevard Voltaire, στον αριθμό νούμερο 50, όπου ευρίσκεται η ιστορική για την πρωτεύουσα αίθουσα συναυλιών. Η απόσταση από την προηγούμενη επίθεση είναι μόλις 2 χιλιόμετρα, δηλαδή 5 λεπτά με αυτοκίνητο. Στο Μπατακλάν η επίθεση των τρομοκρατών διήρκησε 3 ώρες έως την έφοδο των ειδικών μονάδων της αστυνομίας.

Τέλος, ο κύκλος των τρομοκρατικών επιθέσεων κλείνει στις 21:53 με μια τρίτη ενέργεια καμικάζι που σημειώθηκε και πάλι στο Στάδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments