Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Άρης: 2-0

Παναθηναϊκός – Άρης: 2-0
Παναθηναϊκός - Άρης: Το «τριφύλλι» πέτυχε την πρώτη του νίκη στα play off. Το ματς σημαδεύτηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Λερίν Ντουάρτε.

Χάρη σε γκολ από τους Δημήτρη Κουρμπέλη και Δημήτρη Κολοβέτσιο, ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη με 2-0 επί του Άρη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play off της Super League. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Λερίν Ντουάρτε που αποχώρησε κλαίγοντας από τον αγωνιστικό χώρο και πάνω σε φορείο.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε κατέβει μόλις με 14 παίκτες στην αποστολή καθώς οι Ιντέγε, Λάρσον, Ντιγκινί, Φετφατζίδης, Τόνσο, Βέλεθ αποχώρησαν από τους «κίτρινους», ενώ τιμωρημένος είναι ο Δεληζήσης.

Η αρχική ενδεκάδα του Άρη αποτελούταν από τους: Έμαν, Ρόουζ, Μπαγκαλιάνη, Κορχούτ, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνη, Ντουάρτε, Μπακουτσή. Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αποτελούταν από τους: Χριστογεώργο, Θεοχάρη, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιο, Χατζηθεοδωρίδη, Κουρμπέλη, Αγιούμπ, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Μακέντα και Καμπετσή.

Στο 28′ υπήρξε φάουλ σε καλή θέση για τον Άρη. Ο Γκάμα πήρε την ευθύνη, εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Χριστογεώργου. Η καλύτερη φάση του ματς για το πρώτο μισάωρο. Στο 36′ είχαμε νέα καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Ματίγια έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Χριστογεώργου.

Στο 41′ ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0. Ο Κουρμπέλης έκλεψε την μπάλα, είδε πως είχε χώρο έκανε και το σουτ και νίκησε τον Έμαν για τους «πράσινους». Στη συνέχεια στο 47′ του πρώτου ημιχρόνου είχαμε τον σοκαριστικό τραυματισμό του Λερίν Ντουάρτε. Ο ποδοσφαιριστής των «κίτρινων» έφυγε κλαίγοντας και με φορείο από το γήπεδο, έχοντας όπως, φάνηκε και στο ριπλέι, υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο γόνατό του.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο Ολλανδός μέσος έπαιξε ξανά με την φανέλα του Άρη μετά από 248 ημέρες, όμως η τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, αφού υπέστη έναν πραγματικά σοκαριστικό τραυματισμό στο γόνατο σε μία προσπάθειά του να αποφύγει δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Τη θέση του Ντουάρτε πήρε ο Διαμαντόπουλος. Στο 45+5′ του πρώτου ημιχρόνου ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ, συρτά, με τον Χριστογεώργο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο 50′ είχαμε δοκάρι για τον Παναθηναϊκό. Τρομερή ενέργεια του Μακέντα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε για τον Καμπετσή που έκανε το πλασέ αλλά στάθηκε άτυχος με τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Έμαν. Στο 58′ ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα δεύτερο γκολ με τον Καμπετσή, πανέμορφο σε συνεργασία και εκτέλεση αλλά ο Ευαγγέλου είδε το VAR και το ακύρωσε δίνοντας φάουλ στην αρχή της φάσης στον Μακέντα σε σύγκρουση με τον Μαρτίνες.

Στο 87′ νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ωραία επίθεση με τον Περέα να μπαίνει από τα αριστερά, έκανε την πάσα προς τον Μπουζούκη, αυτός γύρισε στον Αθανασακόπουλο που έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Στο 88′ ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0. Ο Μπουζούκης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά με τον Κολοβέτσιο να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει στα δίχτυα για το 2-0 των «πράσινων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments