Πως Να

Πώς να αφαιρέσω τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο

Πώς να αφαιρέσω τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο
Όσο προσεκτικοί οδηγοί και να είμαστε κάποια στιγμή είτε λόγω λάθους μας είτε λόγω κάποιου τρίτου θα εμφανιστούν γρατζουνιές στο όχημά μας.

Όπως είναι λογικό, το αυτοκίνητό μας με την καθημερινή χρήση αποκτά μικρογρατζουνιές οι οποίες του χαλούν την όψη και μαζί με αυτήν, χαλά και η διάθεσή μας.

Και δεν είναι δύσκολο να συμβούν… Μπήκαμε στο γκαράζ και υπολογίσαμε λάθος; Παρκάραμε το αυτοκίνητό μας και στον γυρισμό μας περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη; Όσο προσεκτικοί οδηγοί και να είμαστε κάποια στιγμή είτε λόγω λάθους μας είτε λόγω κάποιου τρίτου θα εμφανιστούν γρατζουνιές στο όχημά μας.

Πολύ δυσάρεστη κατάσταση ειδικά αν είμαστε… ερωτευμένοι με το αυτοκίνητό μας. Όμως, μπορούμε να τις επιδιορθώσουμε χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Εξάλλου, η όψη των γρατζουνιών σίγουρα επηρεάζει και τη γενική εικόνα του αυτοκινήτου ανεξάρτητα παλαιότητας. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς φθηνοί τρόποι για να αφαιρέσουμε τις γρατζουνιές από τη βαφή του αυτοκινήτου.

Με σαπούνι και γυαλόχαρτο

Με την παρακάτω τεχνική διορθώνουμε μια επιφανειακή γρατσουνιά, χρησιμοποιώντας κάποια υλικά που πιθανόν να έχετε ήδη στο σπίτι. Θα χρειαστούμε σαπούνι, ζεστό νερό, πανάκι, κολλητική ταινία, γυαλόχαρτο, σφουγγάρι, βερνίκι αυτοκινήτου και κερί αυτοκινήτου. Καθαρίζουμε με το πανάκι, τρίβουμε με το γυαλόχαρτο, σκουπίζουμε με το σφουγγάρι, περνάμε το βερνίκι και έπειτα το κερί και είναι έτοιμο.

Αλοιφή σε παλιά φανέλα

Για να τις απαλύνουμε (ή και να τις εξαφανίσουμε) θα χρειαστούμε δύο μαλακά στεγνά υφάσματα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία παλιά φανέλα την οποία θα κόψουμε στη μέση και μια αλοιφή για το γυάλισμα του αυτοκινήτου. Την αλοιφή θα τη βρούμε σε καταστήματα με είδη αυτοκινήτου και καλό είναι να πάρουμε μια καλή για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ειδικοί μαρκαδόροι

Δεν είναι δύσκολο να τους μπερδέψουμε με παιδικούς μαρκαδόρους αλλά σίγουρα δεν κάνουν την ίδια δουλειά. Είτε ως μαρκαδόροι είτε ως μικρά δοχεία με πινέλο, υπάρχουν σκευάσματα σε όλα τα χρώματα που επαναφέρουν το αρχικό χρώμα του αυτοκινήτου μετά από μία γρατζουνιά. Απλά ζωγραφίζουμε πάνω στη γρατζουνιά και περιμένετε να στεγνώσει. Απλό έτσι; Το μόνο αρνητικό που έχουν είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις η διάρκεια κάλυψης γρατζουνιών δεν είναι πολύ μεγάλη ή μόνιμη.

Γυάλισμα με γαλάκτωμα

Μία καλύτερη επιλογή από τους μαρκαδόρους είναι ειδικά γαλακτώματα αμαξώματος. Τοποθετούμε μικρή ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά και στη συνέχεια γυαλίστε για μεγάλο χρονικό διάστημα με μία απαλή βούρτσα μέχρι να δείτε βελτίωση. Δεν τελειώσαμε όμως. Για να προστατέψουμε το χρώμα από περαιτέρω ζημιές, καλό είναι να περάστε στη συνέχεια το σημείο και με κερί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments