Διεθνή

Γαλλία ΝΑΤΟ: Αποχωρεί το Παρίσι από νατοϊκή επιχείρηση στη Μεσόγειο

Γαλλία ΝΑΤΟ: Αποχωρεί το Παρίσι από νατοϊκή επιχείρηση στη Μεσόγειο
Γαλλία ΝΑΤΟ: Την αποχώρηση του Παρισιού από νατοϊκή επιχείρηση στη Μεσόγειο αποκάλυψε Τούρκος πρέσβης και το επιβεβαίωσαν γαλλικά ΜΜΕ.

Την είδηση ότι η Γαλλία αποχωρεί από επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες γαλλικά ΜΜΕ. Όπως μεταδίδει το Reuters, η γαλλική εφημερίδα L’ Opinion ανέφερε την Τετάρτη ότι η Γαλλία έστειλε επιστολή προς το ΝΑΤΟ στην οποία ενημερώνει τις χώρες της συμμαχίας για την απόφασή της να αναστείλει τον ρόλο της στην επιχείρηση «Sea Guardian».

Η πηγή των δημοσιευμάτων είναι ο Τούρκος πρέσβης στο Παρίσι ο οποίος είπε ότι η έρευνα που διεξήχθη για ένα περιστατικό μεταξύ του γαλλικού και του τουρκικού στόλου δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Παρισιού. «Φαίνεται ότι οι ειδικοί του ΝΑΤΟ δεν κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα με τη Γαλλία. Χθες πληροφορήθηκα ότι φαίνεται πως το Courbet (το γαλλικό πολεμικό πλοίο) αποσύρεται από τη νατοϊκή άσκηση», δήλωσε ο Ισμαήλ Χάκι Μουσά σε ακροαματική διαδικασία ενώπιον των Γάλλων γερουσιαστών.

«Μελετημένη κίνηση από τη γαλλική πλευρά που στόχο έχει να βγάλει από την ιδιότυπη ουδετερότητα το ΝΑΤO»

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο η συγκεκριμένη κίνηση δεν αποτελεί «κούφια» απειλή αλλά μία «μελετημένη κίνηση από τη γαλλική πλευρά που στόχο έχει να βγάλει από την ιδιότυπη ουδετερότητα το ΝΑΤO και τον κ. Στόλτενμπεργκ να ασκήσει παράλληλα πιέσεις στα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας προκειμένου να αντιδράσουν συνολικά στην «τουρκική προκλητικότητα στην Λιβύη». Επί της ουσίας η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να δίνει αρχικά την εικόνα «υπαναχώρησης» προς την Τουρκία αλλά θέτει νέα σημαντικά προβλήματα στους κόλπους της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Οξύνεται η κόντρα Τουρκίας – Γαλλίας με φόντο τη Λιβύη

Η πολιτική της Γαλλίας για τη Λιβύη είναι «προκατειλημμένη», καθώς κάνει τα στραβά μάτια σε παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο προς όφελος του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, δήλωσε σήμερα ο πρέσβης της Τουρκίας στο Παρίσι.

«Το εμπάργκο παραβιάζεται καθημερινά από τα αιγυπτιακά σύνορα και κάθε μέρα υπάρχουν πτήσεις από τα ΗΑΕ στην Λιβύη. Γιατί δεν γίνονται ερωτήσεις», δήλωσε ο Ισμαήλ Χακί Μουσά στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον Γάλλων γερουσιαστών. «Πιστεύουμε ότι λειτουργούν επιλεκτικά, κάτι το οποίο ενισχύει την υποστήριξη του κ. Χάφταρ στα ανατολικά», πρόσθεσε

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments