Αθλητισμός

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Οι «πολίτες» έκαναν pasillo στους «κόκκινους»

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Οι «πολίτες» έκαναν pasillo στους «κόκκινους»
Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Είναι το απόλυτο fair play όταν μια ομάδα που είναι στο ίδιο επίπεδο με μια άλλη, αναγνωρίσει την επιτυχία της για μια συγκεκριμένη σεζόν. Οι «πολίτες» έκαναν «pasillo» στους «κόκκινους» στο αποψινό παιχνίδι.

Ήταν από τα θέματα συζήτησης όλων των προηγούμενων ημερών στην Premier League μετά και τη μαθηματική κατάκτηση του φετινού τίτλου από τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Θα κάνει ή όχι η Μάντσεστερ Σίτι pasillo (η λέξη στα ισπανικά) στους «κόκκινους» για να τους αναγνωρίσει τη μεγάλη επιτυχία τους να κατακτήσουν την πρώτη τους Premier League και το πρώτο πρωτάθλημα από το μακρινό 1990.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, κύριος ως συνήθως, το ξεκαθάρισε γρήγορα. Οι «πολίτες» θα έκαναν pasillo για τη μεγάλη αντίπαλό τους. Και έτσι και έγινε. Απόψε οι παίκτες της Σίτι υποδέχθηκαν τους αντιπάλους τους με χειροκρότημα πριν να ξεκινήσει το (αδιάφορο) βαθμολογικά ντέρμπι για την 32η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος και τους συνεχάρησαν για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Να θυμίσουμε ότι η Λίβερπουλ εξασφάλισε το πρωτάθλημα μετά την ήττα της Σίτι από την Τσέλσι και έκανε ρεκόρ για την Πρέμιερ Λιγκ καθώς κατέκτησε τον τίτλο 7 ολόκληρες αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχαν οι ομάδες του Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2000-01 και η Σίτι το 2017-18 το είχαν κατακτήσει πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της Premier League.

«Κάηκε» το Λίβερπουλ

Όπως είναι λογικό, το Λίβερπουλ «κάηκε» μετά την κατάκτηση του τίτλου και μαθηματικά, ενώ παλιοί παίκτες και προπονητές μαζί με τα εκατομμύρια φίλους των «κόκκινων» σε όλο τον κόσμο πανηγύριζαν μέχρι το πρωί αυτό που περίμεναν τόσα χρόνια. O Γιούργκεν Κλοπ έκλαψε μπροστά στην κάμερα, δεν άντεξε τη συγκίνηση, ενώ, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Δεν έχω λόγια. Είναι απίστευτο. Είναι απολύτως απίστευτο να γίνεσαι πρωταθλητής με αυτόν τον σύλλογο. Ο τίτλος είναι για τον Κένι, για τον Στίβι, για όλους», σε μια δήλωση που καταλαβαίνει κανείς πόσο έχει δεθεί με τον σύλλογο που οδήγησε ξανά στην κορυφή.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ είχαν κάνει τη νύχτα μέρα μετά τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου για την ομάδα τους, με απίστευτα πανηγύρια στο λιμάνι της βορειοδυτικής Αγγλίας. Ταυτόχρονα, οι «κόκκινοι» ανέβασαν ένα βίντεο στον επίσημο λογαριασμό τους στα social media που εξηγεί γιατί αυτός ο τίτλος είναι σημαντικός για την πόλη και τους οπαδούς της ομάδας, με αναφορές στην ιστορία του συλλόγου. Από το πως πρέπει να παίζεται το παιχνίδι μέχρι τις προηγούμενες τεράστιες επιτυχίες της ομάδας.

Δείτε το βίντεο με το pasillo της Σίτι στη Λίβερπουλ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments