Ελλάδα

Άνοιγμα τουρισμού: Διπλασιάστηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Άνοιγμα τουρισμού: Διπλασιάστηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Άνοιγμα τουρισμού: Η αύξηση των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο έφερε και αύξηση της επιβατικής κίνησης, το σύνολο της οποίας διαμορφώθηκε στις 21.100 επιβάτες την 1η Ιουλίου από 12.000 επιβάτες την 30η Ιουνίου.

Μπορεί να είμαστε μόνο στη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου αλλά ήδη υπάρχει εμφανή διαφορά στα νούμερα σχετικά με την προσέλευση τουριστών στο αεροδρόμιο της χώρας μετά από την «πρεμιέρα» του ελληνικού τουρισμού.

Η αύξηση λοιπόν των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο έφερε και αύξηση της επιβατικής κίνησης, το σύνολο της οποίας διαμορφώθηκε στις 21.100 επιβάτες την 1η Ιουλίου από 12.000 επιβάτες την 30η Ιουνίου. Στην επιβατική κίνηση περιλαμβάνονται τόσο οι επιβάτες στο εσωτερικό δίκτυο όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Όσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων, αλλά μόνο στο δίκτυο εξωτερικού χθές, 1η Ιουλίου ήταν κοντά στις 55 (δεν περιλαμβάνονται οι αφίξεις από το εξωτερικό ιδιωτικών αεροσκαφών) την 1η Ιουλίου, ενώ στις 30 Ιουνίου, πρίν το «άνοιγμα» του τουρισμού ήταν κοντά στις 30.

Οι αριθμοί πάντως πόρρω απέχουν από τα περυσινά νούμερα- αν και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι τουριστικοί φορείς δε θα πρέπει να γίνεται σύγκριση με το 2019: Χαρακτηριστικά πέρυσι, ο αριθμός της επιβατικής κίνησης σε εσωτερικό και εξωτερικό ήταν στις 90.000 για την 30η Ιουνίου και στις 95.000 για την 1η Ιουλίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα συγκεντρωτικά νούμερα για τον Ιούνιο, με την σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού. Σε επίπεδο επιβατών η πτώση έναντι του Ιουνίου του 2019 ήταν στο -88% και ως προς τον αριθμό των πτήσεων στο -71% έναντι του περυσινού αντίστοιχου μήνα.

Πάνω από 4.000 τεστ διενεργήθηκαν στα αεροδρόμια την πρώτη ημέρα του ανοίγματος των συνόρων:

Τα σύνορά της άνοιξε η Ελλάδα και επισήμως από χθες, Τετάρτη 1 Ιουλίου. Περίπου 235 ήταν οι διεθνείς πτήσεις που αφίχθησαν στα ελληνικά αεροδρόμια και χιλιάδες τουρίστες πάτησαν επί ελληνικού εδάφους για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ μέχρι τις 8:00 το βράδυ είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 4.000 τεστ σε επιβάτες μόνο στα οκτώ από τα 27 αεροδρόμια της χώρας. Οι υγειονομικές Αρχές και οι επιστήμονες αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τεστ μοριακού ελέγχου αναμένονται σήμερα το απόγευμα. Οι περισσότεροι έλεγχοι διενεργήθηκαν στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα και το «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments