Αθλητισμός

Λαμία – Ξάνθη: Για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ορίστηκε το ματς λόγω του κρούσματος κορωνοϊού

Λαμία – Ξάνθη: Για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ορίστηκε το ματς λόγω του κρούσματος κορωνοϊού
Λαμία - Ξάνθη: Το κρούσμα του κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, επέβαλε την αναβολή του Σαββατιάτικου ματς. Για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου όρισε το ματς η Super League.

Ο εντοπισμός παίκτη της ομάδας της Ξάνθης ως θετικού στον κορωνοϊό επέβαλε την αναβολή του Σαββατιάτικου παιχνιδιού της ομάδας με τη Λαμία στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Η Super League με ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημέρωσε ότι ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες στο πλαίσιο των play out θα γίνει τη Δευτέρα (6/7, 19:30).

Η επίσημη ανακοίνωση της Super League

H λίγκα στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας όλων των εμπλεκομένων. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Super League: «Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Λαμία–Ξάνθη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out της Super League, ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 19:30, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ξάνθη.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων, έγινε άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ. Επιπροσθέτως, έγινε άμεση απομόνωση (“καραντίνα”) για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ήδη σήμερα το βράδυ πραγματοποιούνται άμεσα όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, οι οποίοι θα επαναληφθούν εντός 48 ωρών την Κυριακή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων. Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ. Πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας όλων των εμπλεκομένων».

7 κρούσματα σήμερα στην περιοχή της Ξάνθης

Να τονίσουμε ότι ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 28 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Τα 7 ήταν στην περιοχή της Ξάνθης, που όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι από τις πιο πληγείσες περιοχές όσον αφορά τον ιό. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 28 νέα κρούσματα του κορωνοϊού εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: 1 στις Σέρρες, 1 στην Κοζάνη, 7 στην Ξάνθη, 3 στη Λάρισα, 1 στον Έβρο, 1 στην Πιερία, 1 στην Κάρπαθο και 13 εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες. 799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments