Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς: «Λίγα λάθη αρκούν για να σημειωθεί έξαρση του κορωνοϊού»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Λίγα λάθη αρκούν για να σημειωθεί έξαρση του κορωνοϊού»
Νίκος Χαρδαλιάς: Να μην χαλαρώνουν, όσον προς την τήρηση των μέτρων του κορωνοϊού, ζήτησε από τους πολίτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Να τηρούν αυστηρά τα μέτρα αυτοπροστασίας και τους κανόνες υγιεινής ζητά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. «Λίγα λάθη αρκούν για να σημειωθεί έξαρση του κορωνοϊού», τονίζει χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα σημειώνει πως αυτό που φοβάται αυτή την περίοδο είναι «μήπως η καλή μέχρι σήμερα επιδημιολογική εικόνα της χώρας, μας δημιουργήσει μία υπέρμετρη αίσθηση ασφάλειας και αρχίσουμε να χαλαρώνουμε».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο cretapost.gr, λέει ότι «αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χαρδαλιάς την περασμένη βδομάδα επισκέφτηκε τα δύο αεροδρόμια της Κρήτης, το «Νίκος Καζαντζάκης» και το «Ιωάννης Δασκαλογιάννη» προκειμένου να δοθούν και οι τελευταίες οδηγίες πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Έτσι, αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα τεστ στους τουρίστες, ενώ επεσήμανε πως όλα τα συναρμόδια υπουργεία εργάζονται ώστε «η τουριστική περίοδος να κυλήσει χωρίς απρόοπτα». Τέλος, για μία ακόμα φορά αναφέρθηκε πως στον βασικό σχεδιασμό βρίσκεται η λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων σε περιοχές αν αυξηθεί ο επιδημιολογικός δείκτης «που εγκυμονεί κινδύνους αναζωπύρωσης της νόσου στη συγκεκριμένη περιοχή».

Χθες, Πέμπτη 2 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, εντοπίστηκαν ως εξής: 7 εισαγόμενα (σ.σ. ταξιδιώτες), 10 στην Ξάνθη, 2 στην Καστοριά, 2 στη Ροδόπη, 3 στη Δράμα, 2 στη Λάρισα, 1 στην Κοζάνη και 1 στην Αττική. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, 1.121 δείγματα από πτήσεις βγήκαν όλα αρνητικά. Ανάμεσα στα 7 εισαγόμενα κρούσματα, είναι και ένας ταξιδιώτης από την Ινδία, που έφτασε στην Ελλάδα με ανταπόκριση από την Ολλανδία. Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.458, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. 785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οχτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. Τέσσερις (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments