Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 4 Ιουλίου: 25 κρούσματα – 3.511 συνολικά – 192 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 4 Ιουλίου: 25 κρούσματα – 3.511 συνολικά – 192 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 4 Ιουλίου: Στους 192 παραμένουν οι νεκροί του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 25 νέα κρούσματα και 3.511 συνολικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 25 νέοι νοσούντες και 3.511 συνολικά  Παράλληλα, οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή, όπως φαίνεται και στο infographic, παραμένουν στους 192 με τελευταία τελευταία απώλεια έναν συμπολίτη μας που νοσηλευόταν στο «Αττικόν» και έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 25 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3511, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

Από αυτά, 810 (23.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πρώτο κρούσμα του ιού στη Ραφήνα

Ανησυχία υπάρχει στη Ραφήνα, καθώς το βράδυ της Παρασκευής εντοπίστηκε θετικός στον ιό ασθενής που εισήχθη στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Άμεσα μεταφέρθηκε σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα μετά τους απαιτούμενους ελέγχους που του έγιναν.

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε ανακοίνωσή στην ιστοσελίδα του, επιβεβαιώνει πως ο ασθενής, κάτοικος Ραφήνας, εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο τουρίστρια από τη Ρουμανία

Η τουρίστρια από τη Ρουμανία, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση στο δωμάτιο της σε ξενοδοχείο στον Ανισαρά Χερσονήσου. Η γυναίκα σύμφωνα με το ekriti, είναι ασυμπτωματική, ενώ όλοι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να τηρηθεί το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων.

Σε δηλώσεις του στο ekriti, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να εντοπιστούν κρούσματα στην πιο τουριστική περιοχή της χώρας, τον Δήμο Χερσονήσου, όπου φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες, ωστόσο βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς, και η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη.

Στο μεταξύ πάνω από το 20% των μοριακών τεστ που έγιναν σε επιβάτες αεροπορικών πτήσεων, στην «πρεμιέρα» των εναέριων μεταφορών και στα 27 αεροδρόμια της χώρας, ήταν αρνητικό. Έτσι, απομένει το 80% προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την ροή εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα μας. Από τα 5.889 μοριακά τεστ που έγιναν σε 16 από τα 27 αεροδρόμια, τα αποτελέσματα από τα 1.372 ήταν αρνητικά. Δύο θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν και στις οδικές μεταφορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments