Πολιτική

Νίκος Παππάς: Αποκαλύψεις Καλογρίτσα για εικονικές συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ

Νίκος Παππάς: Αποκαλύψεις Καλογρίτσα για εικονικές συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ
Νίκος Παππάς: Ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει η ένταση από τις αποκαλύψεις για τη συνομιλία με το ηχητικό μεταξύ του πρώην υπουργού και του Σάμπι Μιωνή, νέα στοιχεία για τις τηλεοπτικές άδειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις που αφορούν στις τηλεοπτικές άδειες και τον Νίκο Παππά, την περίοδο που ήταν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι η σύμβαση που έκανε ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Τι αποκαλύπτει ο Χρήστος Καλογρίτσας;

Ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει η ένταση από τις αποκαλύψεις για τη συνομιλία με το ηχητικό μεταξύ του πρώην υπουργού και του Σάμπι Μιωνή, νέα στοιχεία για τις τηλεοπτικές άδειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας και είναι αναμενόμενο να δυσκολέψουν τα πράγματα για τον πρώην υπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη φορά λοιπόν, οι αποκαλύψεις έρχονται από τον Χρήστο Καλογρίτσα που έγινε γνωστός επί ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση με τις άδειες των καναλιών. Πλέον εγείρονται τεράστια, καινούρια ερωτήματα, για τον ρόλο που έπαιζε ο Νίκος Παππάς ως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», ο κος Παππάς καλείται να απαντήσει εάν όντως προχώρησε σε τέτοιες συμφωνίες με ιδιώτη επιχειρηματία, με προφανή στόχο να ελέγξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το νέο τηλεοπτικό τοπίο που θα διαμορφώνονταν.

Εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρήστου Καλογρίτσα και ζητά 3 εκατομμύρια ευρώ

Να σημειωθεί πως η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. Η αλλοδαπή εταιρεία είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ, με έδρα το Μαρούσι.

Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρήστου Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House».

Ποιο είναι το περίφημο «White House»;

Όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House» η απάντησή τους ήταν η εξής: «Εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά». Μάλιστα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν παρών στην δικαστική αίθουσα.

Θυμίζουμε πως ο κος Καλογρίτσας στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε και εκείνη την εποχή η τότε αντιπολίτευση ρωτούσε «πού τα βρήκε τα χρήματα;» χωρίς να λαμβάνει απάντηση. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν απαιτήθηκαν να μπουν τα χρήματα, η πλευρά Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία, ένα αίτημα το οποίο ωστόσο απερρίφθη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη διαδικασία και την άδεια να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης, ως επιλαχών.

Η εταιρεία «Τοξότης» και ο όμιλος CCC

Η εταιρεία«Τοξότης» είχε παρουσία 30 ετών στον χώρο των κατασκευών. Το 2016, η εταιρεία «Τοξότης» τέθηκε επικεφαλής σχήματος με συγχωνεύσεις πολλών εταιρειών. Μάλιστα η εταιρεία του κου Καλογρίτσα, είχε εξαγοράσει την εταιρεία «Μέδουσα», όπως μετονομάστηκε η εταιρεία «Τσίπρας ΑΤΕ», του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Πρωθυπουργού, μετά την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα. Το 2020 ωστόσο, η εταιρεία Τοξότης δήλωσε πτώχευση λόγω προβλημάτων ρευστότητας.

Ο όμιλος CCC (Consolidated Contractors Company), είναι ο μεγαλύτερος αραβικός κατασκευαστικός όμιλος με έσοδα άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Τον όμιλο «τρέχουν» ο Βάελ και Σάμερ Χούρι και τον είχαν ιδρύσει ο πατέρας τους Σαΐντ Χούρυ και ο θείος τους Χασίμπ Σαμπάχ, παλαιστινιακής καταγωγής, στις αρχές του 1950 στον Λίβανο. Μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στα μέσα της δεκαετίας του 1970 πήραν την απόφαση να καταφύγουν με τις οικογένειές τους αρχικά στο Λονδίνο και έπειτα στην Αθήνα, την οποία τελικά κατέστησαν βάση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments