Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Είναι ζήτημα ημερών η δημοσιοποίηση της λίστας των ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»

Στέλιος Πέτσας: Είναι ζήτημα ημερών η δημοσιοποίηση της λίστας των ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»
Στέλιος Πέτσας: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως μένουν λίγα μόνο 24ωρα πριν δημοσιοποιηθέεί η λίστα με τα Μέσα Ενημέρωσης που πήραν χρήματα από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Σε λίγα 24ωρα, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, θα είναι γνωστή η λίστα των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης που πήραν κονδύλια για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι – όπως είχε προαναγγείλει από τις 10 Απριλίου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής- όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δοθεί η λίστα και τα ποσά.

«Είναι θέμα λίγων ημερών να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα Μέσα και τα ποσά με πλήρη διαφάνεια. Ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές. Οταν μου πουν από το ΥΠΟΙΚ θα τη δώσω στη δημοσιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ως προς τις επικρίσεις ότι δόθηκαν λεφτά ακόμη και σε υπό κατασκευή sites, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε: «Η καμπάνια προχώρησε μέσα από έναν ανάδοχο, ο οποίος είχε την δυνατότητα και την τεχνογνωσία να το κάνει αυτό, έχοντας στο μυαλό του και στη σύμβαση ανάθεσης, συγκεκριμένα κριτήρια. Ηταν 1.232 μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια αυτή σε όλη την Ελλάδα από όλες τις κατηγορίες των Μέσων, επομένως ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα. Οταν θα βγουν τα στοιχεία, θα κρίνετε εσείς και όπως με ρωτάτε αν υπήρχαν αστοχίες να ρωτήσετε εκείνους που δημοσιοποιούσαν αυθαίρετα στοιχεία και ποσά τι θα έχουν να πουν».

Οταν του επισημάνθηκε ότι υπάρχουν αντιδράσεις και μεταξύ του δημοσιογραφικού κόσμου, ο κ. Πέτσας είπε: «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτό είναι ένα κατάντημα μεταξύ δημοσιογράφων, να θεωρούν τη διαφήμιση χρηματισμό. Η διαφήμιση είναι άλλο πράγμα».

Τι έχει προηγηθεί

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κυκλοφορήσει βίντεο με τον τίτλο «Πόσο κοστίζει ο Μωυσής» για το συγκεριμένο ζήτημα. Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του σποτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης και εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών.

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται. Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται. »Ό,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;» καταλήγει ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments