Τεχνολογία

Τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις για το κινητό σου στην παραλία οπωσδήποτε

Τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις για το κινητό σου στην παραλία οπωσδήποτε
Χρειάζεται προσοχή όταν βρισκόμαστε στην παραλία με το κινητό μας τηλέφωνο.

Ελληνικό καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, ομπρέλα, ξαπλώστρα, αντιηλιακό και φυσικά το κινητό μας τηλέφωνο. Γιατί που πας χωρίς το smartphone σου στην αμμουδιά; Πως θα βγάλεις τις selfies για το instagram και να κερδίσεις likes; Σίγουρα το κινητό μας τηλέφωνο, αποτελεί το πιο απαραίτητο αξεσουάρ μας και στην παραλία. Είναι το αντικείμενο που πρώτο βάζουμε στην τσάντα και έχουμε πάντα μαζί μας. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι πρέπει να είμαστε περισσότεροι προσεχτικοί μαζί του, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στο καλοκαίρι.

Και μεγαλύτερη πρέπει να είναι προσοχή μας όταν το έχουμε στην παραλία. Υπάρχουν λοιπόν τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε για το κινητό μας τηλέφωνο στην παραλία. Και είναι οι εξής:

  • Χρησιμοποιήστε μονωτική ή σελοτέιπ

Μπορεί να μην σας έχει πάει στο μυαλό αλλά α άμμος μπορεί να γδάρει την οθόνη, το εξωτερικό περίβλημα και να μπει στο εσωτερικό της συσκευής μπλοκάροντας τη λειτουργία της. Σκεφτείτε να κλείνετε τις θύρες της συσκευής με μονωτική ταινία ή σελοτέιπ καθώς έτσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες για βλάβες λόγω της άμμου.

  • Κρατήστε το μακριά από τον ήλιο

Το κινητό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερθερμαίνεται γιατί η οθόνη αποκτά προβλήματα και υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει να λειτουργεί. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να το φυλάτε σε σκιερό μέρος, όπως μέσα στη τσάντα θαλάσσης ή να είναι σκεπασμένο με μια πετσέτα.

  • Βάλτε το σε αδιάβροχη θήκη

Μια αδιάβροχη θήκη μπορεί να σας σώσει από πολλές στιγμές ατυχίας στην παραλία. Η θήκη εμποδίζει το νερό να εισέλθει στο κινητό και να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Επιπλέον, δεν αφήνει την άμμο να μπει στις θύρες φόρτισης και στην κάμερα.

Τι να κάνετε σε περίπτωση υπερθέρμανσης

Η έκθεση στον ήλιο δεν ευνοεί καθόλου την διατήρηση της φυσιολογικής θερμοκρασίας του κινητού μας τηλεφώνου. Έστω και δέκα λεπτά άμεσης έκθεσης στον ήλιο αρκούν για να προκαλέσουν υπερθέρμανση, που μπορεί να μην έχει άμεσα αποτελέσματα εκτός από το να κλείσει το κινητό από μόνο του, αλλά βλάπτουν τη συνολική λειτουργικότητά του.

Η θήκη είναι “συνήθης ύποπτος” αφού δεν αφήνει τη θερμοκρασία του κινητού τηλεφώνου να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ως πρώτο βήμα, λοιπόν, πρέπει να αφαιρέσετε τη θήκη. Στη συνέχεια φροντίστε να κάνετε “αέρα” στη συσκευή σας ώστε να πέσει πιο γρήγορα η θερμοκρασία του. Μην προσπαθήσετε να το ανοίξετε πριν κρυώσει, καθώς αυτός είναι ο τρόπος της συσκευής να “αυτοπροστατεύεται”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments