Οικονομία

Ελληνικό: Σε πλήρη εξέλιξη οι πρόδρομες εργασίες

Ελληνικό: Σε πλήρη εξέλιξη οι πρόδρομες εργασίες
Ελληνικό: Συνεχίζονται οι εργασίες στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρόδρομες εργασίες στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Το μεγάλο πρότζεκτ, ύστερα από έξι χρόνια, από την ανάδειξη της Lamda Development ως προτιμητέου επενδυτή, είναι γεγονός. «Το σημείο όπου απογειωνόντουσαν τα αεροπλάνα, θέλουμε να γίνει το σύμβολο της απογείωσης της Ελλάδας της νέας εποχής», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε επίσης τον βασικό μέτοχο της Lamda που οραματίστηκε το έργο, «το στήριξε ανελλιπώς για 7 χρόνια και λίγους μήνες πριν, έδειξε ξανά την εμπιστοσύνη του στην χώρα και την οικονομία της, επενδύοντας πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ» καθώς και την ομάδα της Lamda, που με «δονκιχωτικό πάθος», όπως είπε, «πίστεψε ότι θα φτάσουμε στο σήμερα όταν μια μια ελάχιστη μειοψηφία πίστευε σε αυτό το έργο».

Το Ελληνικό, όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει και υποστηρίξει προσωπικά ο Οδυσσέας Αθανασίου, είναι ένα έργο εθνικών συνεργασιών και προσέλκυσης διεθνών κεφαλαίων.

“Εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα να είμαστε μειοψηφία σε πολλά επιμέρους έργα, σεβόμενοι την εξειδίκευση των εταιριών που θα αναλαμβάνουν τα έργα”, έχει τονίσει ο κ. Αθανασίου. Στον σύντομο χαιρετισμό του, στα εγκαίνια των πρόδρομων εργασιών, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στο όραμα του για το Ελληνικό, που είναι να κάνει όλους τους Έλληνες περήφανους και ταυτόχρονα κοινωνούς του έργου. Ένα όραμα που επαναλαμβάνει συνεχώς σε κάθε του δημόσια παρέμβαση τα τελευταία επτά χρόνια.

«Για το Ελληνικό, την μεγαλύτερη αστική ανάπτυξη του κόσμου, που θα αλλάξει καθοριστικά την θέση της χώρα μας στον επενδυτικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό, τουριστικό χάρτη, δεν έχασα πότε την αισιοδοξία μου ότι το έργο θα υλοποιηθεί. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, που κοντινοί μου άνθρωποι αντιμετώπιζαν με αμφιβολία και αμφισβήτηση το αν θα γίνει το έργο, ήμουν αισιόδοξος ότι η επένδυση θα πάει μπροστά. Κάθε φορά που υπήρχαν δυσκολίες, το όραμά μας για το Ελληνικό, μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε», είχε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν o κ. Αθανασίου.

Σημειώνεται, ότι το έργο:

  • Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας.
  • Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής, όπως οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.
  • Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μία ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.
  • Αγγίζει το ποσό των 8 δις ευρώ.
  • Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments