Αθλητισμός

Μήνυση Κακλαμανάκης: «Εμφύλιος» στην ελληνική ιστιοπλοΐα

Μήνυση Κακλαμανάκης: «Εμφύλιος» στην ελληνική ιστιοπλοΐα
Μήνυση Κακλαμανάκης: Σε αγωγή κατά του χρυσού Ολυμπιονίκη προχώρησε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία μετά από σχόλια που είχε κάνει ο πρώην αθλητής σε σχέση με τον νέο αθλητικό νόμο.

Άλλη μια περίπτωση «εμφυλίου» έχουμε στον ελληνικό αθλητισμό. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, αγωγή κατά του χρυσού Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Νίκου Κακλαμανάκη, κατέθεσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία ζητά το ποσό των 100.000 ευρώ, ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση. Αιτία της αγωγής είναι δηλώσεις που είχε κάνει ο Έλληνας ιστιοπλόος σε συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει ότι η αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια, και μάλιστα με την αξίωση των 100 χιλιάδων ευρώ, πρόκειται προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Το χρονικό της κόντρας των δύο πλευρών

Τον περασμένο Νοέμβριο και στο πλαίσιο της συζήτησης του αθλητικού νόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε μεταξύ άλλων αθλητών και τον Νικόλα Κακλαμανάκη έτσι ώστε να τοποθετηθούν σχετικά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας, υποστήριξε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, την πεποίθηση, πως με τον νέο αθλητικό νόμο, θα αντιμετωπισθούν παθογένειες, οι οποίες ταλανίζουν τον αθλητισμό της χώρας μας εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε ο Κακλαμανάκης εις βάρος της ομοσπονδίας, δυσαρέστησαν τους διοικούντες την ΕΙΟ, οι οποίοι στα τέλη Νοεμβρίου 2019, του απέστειλαν εξώδικο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του για «παντελώς αναληθείς, προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις σε βάρος της».

Όπως είναι λογικό, ο «Γιός του Ανέμου», όπως είναι το αθλητικό παρατσούκλι του Κακλαμανάκη, δεν μπορεί να πιστέψει ότι η διοίκηση της ΕΙΟ έφθασε στο σημείο να τον κυνηγήσει δικαστικά.

Ο Κακλαμανάκης κατέθεσε την άποψη ενός Ολυμπιονίκη αθλητή που αγωνιά για το άθλημά του στη Βουλή, όπου είχε προσκληθεί, και στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου, όπως όφειλε να κάνει αφού του ζητήθηκε κιόλας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο στενός κύκλος του Ολυμπιονίκη μάλιστα αναρωτιέται γιατί στην περίπτωση που οι διοικούντες την ΕΙΟ, θεώρησαν ότι ο Κακλαμανάκης υπέπεσε σε παράπτωμα, για ποιόν λόγο δεν χρησιμοποίησαν τους πειθαρχικούς μηχανισμούς και τα αρμόδια αθλητικά όργανα, προκειμένου να εξετασθεί ενδεχόμενο παράπτωμα; Όταν μάλιστα η ίδια διοίκηση υποχρεώνει τους αθλητές των εθνικών ομάδων να δηλώσουν ότι υπάγονται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των αθλητικών πειθαρχικών οργάνων και να παραιτηθούν από το δικαίωμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Να θυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα η ομάδα πρωτοβουλίας για την διάσωση της Άρσης Βαρών, όπως ονομάζεται, την οποία αποτελούν Ολυμπιονίκες και άλλοι αθλητές καταφέρθηκε απέναντι στην Ομοσπονδία του αθλήματος και τον Πύρρο Δήμα που είναι πρόεδρος. Οι συγκεκριμένοι πρώην αθλητές έδωσαν συνέντευξη Τύπου και επιτέθηκαν στην Ομοσπονδία για τις τακτικές της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments