Αθλητισμός

Κώστας Μήτρογλου: Θέλει να τον δώσει δανεικό στη Λοριάν η Μαρσέιγ

Κώστας Μήτρογλου: Θέλει να τον δώσει δανεικό στη Λοριάν η Μαρσέιγ
Κώστας Μήτρογλου: Η Μαρσέιγ πρότεινε στην Λοριάν τον έμπειρο επιθετικό.

Ο Κώστας Μήτρογλου δεν συγκαταλέγεται στον βασικό σχεδιασμό του Αντρέ Βίλας Μπόας για την Μαρσέιγ της νέας αγωνιστικής περιόδου και όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, βρίσκεται στους υπό δανεισμό ποδοσφαιριστές της γαλλικής ομάδας. Με ένα γκολ σε 13 συμμετοχές στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τα «χρώματα» της Αϊντχόφεν, ο Ελληνας διεθνής επιθετικός, δεν κατάφερε να βρει τα «πατήματα» του στην «χώρα της τουλίπας».

Και με δεδομένο ότι ο 32χρονος άσος έχει συμβόλαιο με τους Μασσαλούς μέχρι το 2021, οι διοικούντες την Μαρσέιγ επιχειρούν να τον παραχωρήσουν με την μορφή δανεισμού για άλλη μία χρονιά, καθώς δεν έχει ακολουθήσει την αποστολή που προετοιμάζεται στην Πορτογαλία.

Προτάθηκε ο Μήτρογλου, αλλά…

Στο πλαίσιο αυτό, η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L Equipe» αποκαλύπτει ότι έχουν γίνει ήδη σχετικές συζητήσεις με αρκετούς συλλόγους της Τουρκίας -όπου θήτευσε ο Μήτρογλου στην Γαλατασαράϊ- αλλά και με την Λοριάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι «νεοφώτιστοι» που έχουν προπονητή τον Κριστόφ Πελισιέ δεν φάνηκαν «ζεστοί» για την απόκτηση του Μήτρογλου. Θεωρείται δεδομένο ότι οι επαφές θα συνεχισθούν, καθώς οι διοικούντες την Μαρσέιγ προτιμούν να απαλλαγούν, έστω και για μία χρονιά, από το ακριβό συμβόλαιο του διεθνή άσου.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Μήτρογλου

Υπήρξε βασικό μέλος της εθνικής Νέων του 2007 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, όπου έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Ο ίδιος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Υπήρξε διεθνής και με την εθνική Ελπίδων. Έχει κατακτήσει έξι (6) πρωταθλήματα (2008, 2009, 2011, 2013, 2014 και 2015), τέσσερα (4) κύπελλα Ελλάδας (2008, 2009, 2013, 2015) και ένα (1) Σούπερ Καπ (2007), όλα με τον Ολυμπιακό, ενώ με τον Ατρόμητο έχει αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος το 2012.

Σε πολύ μικρή ηλικία μετανάστευσε στη Νόικιρχεν-Φλιν (Neukirchen-Vluyn), μια πόλη 30.000 κατοίκων, κοντά στο Ντούισμπουργκ, στη Γερμανία, όπου και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ. Από το 2005 έως το 2007 ήταν μέλος της Β’ Ομάδας του Γκλάντμπαχ που συμμετείχε στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας.

Σε ατομικό επίπεδο έχει τις εξής διακρίσεις:

  • Πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που έκανε χατ τρικ σε δύο σερί αγώνες στην Α’ εθνική[14]
  • Πρώτος Έλληνας που πέτυχε χατ τρικ σε αγώνα Champions League (στις 2 Οκτωβρίου 2013 εναντίον της Άντερλεχτ)
  • Κορυφαίος Έλληνας σκόρερ στο Champions League όλων των εποχών με 16 γκολ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments