Ελλάδα

Πανελλαδικές 2020: Την Παρασκευή η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων – Μετά τις 12

Πανελλαδικές 2020: Την Παρασκευή η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων – Μετά τις 12
Πανελλαδικές 2020: Σημαντική είναι η αυριανή μέρα για τους χιλιάδες υποψήφιους που έδωσαν εξετάσεις. Μετά τις 12 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Η πρώτη ανακοίνωση που περιμένουν οι χιλιάδες υποψήφιοι έφτασε αφού αύριο Παρασκευή θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Το επόμενο διάστημα θα βγουν οι βάσεις και θα ανακοινωθούν οι εισακτέοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν αύριο Παρασκευή, μετά τις 12:00 το μεσημέρι, σε όλα τα σχολεία της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020.

Πότε οριστικοποιείται το μηχανογραφικό

Από το Σάββατο 11-7-2020 μέχρι και την Παρασκευή 17-7-2020, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανείς υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

Πτωτική θα είναι η πορεία των βάσεων φέτος, όπως δείχνουν τα στοιχεία. Ανά πεδίο:

1o επιστημονικό πεδίο – Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Νομικών Σπουδών: Αυξομειώσεις αναμένονται στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο, με τις εκτιμήσεις να μην μπορούν να προσδιορίσουν συγκεκριμένα την τάση της πορείας των βάσεων.Στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομικές και τμήματα Ψυχολογίας, οι μεταβολές θα είναι μικρές ενώ φέτος οι ξένες Φιλολογίες αναμένονται κάτω από τη βάση.

2ο επιστημονικό πεδίο – Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών: Πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην περιφέρεια.

3ο επιστημονικό πεδίο – Επιστημών Υγείας: Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρή πτώση στις Ιατρικές Σχολές, λόγω του μαθήματος της Χημείας. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η Ιατρική Αθήνας έπεσε στα 18.724 και της Θεσσαλονίκης στα 18.585 μόρια, ενώ η τελευταία Ιατρική κατέγραψε 18.123 μόρια.

4ο επιστημονικό πεδίο – Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής: Πιθανή άνοδο στη βάση εισαγωγής μπορεί να δουν οι οικονομικές σχολές, καθώς φέτος πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν δυσκόλεψαν τους υποψήφιους και αναμένονται καλές επιδόσεις.

Πώς θα υποβάλετε το μηχανογραφικό δελτίο

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικά Δελτία θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments