Ελλάδα

Βρέθηκε νεκρός παλαίμαχος Έλληνας μπασκετμπολίστας

Βρέθηκε νεκρός παλαίμαχος Έλληνας μπασκετμπολίστας
Σε Έλληνα μπασκετμπολίστα παλιό μέλος θρυλικής ομάδας ανήκει το πτώμα με τη σακούλα στο κεφάλι.

Πτώμα ενός άνδρα εντοπίσθηκε από Λιμενικούς στα Βοτσαλάκια και φαίνεται πως πρόκειται για παλαίμαχο Έλληνα αθλητή.

Ο άτυχος 87χρονος παλαίμαχος μπασκετμπολίστας βρέθηκε νεκρός στην παραλία και τελικά αναγνωρίστηκε από την κόρη του, με τη δυσάρεστη πληροφορία να προκαλεί σοκ στον αθλητικό κόσμο. Να σημειωθεί πως το πτώμα που βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στα Βοτσαλάκια με μια σακούλα στο κεφάλι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανήκει σε παλαίμαχο μπασκετμπολίστα και μέλος της «χρυσής ομάδας» του Πανελληνίου. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μανιά ο οποίος κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα τη δεκαετία του 1950. Ο 87χρονος παλαίμαχος μπασκετμπολίστας ήταν επίσης μέλος της Εθνικής Ανδρών, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 24 φορές, σημειώνοντας 183 πόντους.

Συμμετείχε στο EuroBasket 1951, στους Μεσογειακούς Αγώνες σε δύο περιπτώσεις (1951 και 1955), όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952. Στη διάρκεια της αθλητικής του πορείας, υπήρξε ακόμη αθλητής του στίβου, σε ύψος και μήκος. Με εντολή του Γιώργου Βασιλακόπουλου, η ΕΟΚ ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα της κηδείας του.

Η «χρυσή» χρονιά του 1953

Ο Πανελλήνιος παρουσίασε στο πρωτάθλημα μια ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο με επιδόσεις πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα. Συνήθιζε να νικά με μεγάλες διαφορές πόντων και δεν επέτρεπε σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του, ωστόσο η ανυπαρξία επίσημων, εκτός των συνόρων, διοργανώσεων του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Οι βασικοί παίκτες της ομάδας που αποκαλούνταν η «Χρυσή Πεντάδα» ήταν οι Θέμης Χολέβας, Παναγιώτης Μανιάς, Κώστας Παπαδήμας, Μίμης Στεφανίδης, Αριστείδης Ρουμπάνης. Το ρόστερ συμπλήρωναν οι Νομικός, Κωστόπουλος, Μπουρνέλος, Γ. Ρουμπάνης, Σακέλης, Ξένος, Ζαγοραίος, Τσιφλάκος και Αναγνωστόπουλος. Ήταν η εποχή που η ομάδα άρχισε να παρουσιάζει ένα πολύ γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ για τα δεδομένα της «γηραιάς ηπείρου», επίτευγμα που οφείλεται εν πολλοίς στον αδικοχαμένο προπονητή (σε τροχαίο το 1986) Νικόλαο Νησιώτη.

Τότε, Ευρωπαίοι συνάδερφοι του καθηγητή θεολογίας στο Πανεπιστήμιο, κινηματογραφούσαν τις προπονήσεις και τα ματς του Πανελληνίου, προκειμένου να «ξεπατικώνουν» το στυλ παιχνιδιού. Δύο χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν το γήπεδο του Πανελληνίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τελικό της ομώνυμης ομάδας με τον Παναθηναϊκό και το ματς Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την κατάληψη της 3ης θέσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments