Ελλάδα

Για τον Μητσοτάκη τίποτε – Το νέο σκίτσο του Αρκά για τον Τσίπρα τα λέει όλα

Για τον Μητσοτάκη τίποτε – Το νέο σκίτσο του Αρκά για τον Τσίπρα τα λέει όλα
Ο Αρκάς επέλεξε να σατιρίσει τον Αλέξη Τσίπρα και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη που βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Ο Αρκάς είναι ένας από τους πιο γνωστούς σκιτσογράφους στην Ελλάδα. Για πολλά χρόνια τα σκίτσα του είχαν να κάνουν με την καθημερινότητα και την Ελληνική οικογένεια. Ωστόσο από ένα σημείο και μετά άρχισε να ασκεί πολιτική σάτιρα. Όταν ξεκίνησε αυτό στην διακυβέρνηση της χώρας βρισκόταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο.

Τότε ήταν που άρχισαν και οι αντιδράσεις για την επιλογή του Αρκά να βάλει στο στόχαστρο την κυβέρνηση. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ένα κόμμα είναι στην κυβέρνηση είναι λογικό να βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής. Βέβαια πολλοί καταλογίζουν ότι ο Αρκάς δεν κάνει το ίδιο πράγματα και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Για την ακρίβεια τα σκίτσα για τον τωρινό πρωθυπουργό είναι ελάχιστα.

Πάλι ο Τσίπρας στο στόχαστρο

Αρκετοί στα Social Media ισχυρίζονται ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα μπορούσε να καυτηριάσει ο Αρκάς. Για παράδειγμα την υπόθεση των voucher και το περίφημο “σκοιλ ελικικου”. Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση πέρασε το νομοσχέδιο που αφορά τις πορείες και αλλάζει όσα ξέραμε για τις διαδηλώσεις. Οι αντιδράσεις για αυτό το νομοσχέδιο ήταν έντονες και κάποιοι δεν δίστασαν να το χαρακτηρίσουν “χουντικό”. Ωστόσο η επιστροφή του Αρκά στα πολιτικά δρώμενα είχε και πάλι αντικείμενο σχολιασμού τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό καυτηριάζει για άλλη μια φορά τον τρόπο που μιλάει Αγγλικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόσφατο σκίτσο δείχνει ένα πρωταγωνιστεί που λέει “Other d’other, the Friday’s Milk”. Πρόκειται δηλαδή για μια Αγγλική εκδοχή της γνωστής φράσης “άλλα νταλα της παρασκευής το γάλα”. Αυτή τη φράση την χρησιμοποιούμε για να δείξουμε ότι κάποιος είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Φυσικά το συγκεκριμένο σκίτσο έκανε πολλούς να γελάσουν, ενώ υπήρξαν και αυτοί που αντέδρασαν. Αρκετοί βρήκαν το αστείο κρύο και ξεπερασμένο, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την απορία τους για το πότε ο Αρκάς θα ασχοληθεί και μετά που αφορά την κυβέρνηση αφήνοντας στην άκρη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε το σχετικό σκίτσο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments