Ελλάδα

Καβάλα: Σε χαράδρα βρέθηκε νεκρός ο διακινητής μεταναστών προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη

Καβάλα: Σε χαράδρα βρέθηκε νεκρός ο διακινητής μεταναστών προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη
Καβάλα: Ο ένας από τους δύο διακινητές μεταναστών βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα κάτω από την Εγνατία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη.

Τραγικό ήταν το τέλος για έναν άνδρα που φέρεται να διακινούσε έντεκα μετανάστες από τα σύνορα στην ενδοχώρα, καθώς βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα κάτω από γέφυρα της Εγνατίας ατά μήκος της διαδρομής Καβάλας – Ξάνθης. Τον άνδρα καταζητούσαν οι αρχές από χθες το βράδυ καθώς είχε καταφέρει να διαφύγει μετά την ακινητοποίηση του ΙΧ που επέβαινε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ ο άνδρας έπεσε από την γέφυρα προσπαθώντας να διαφύγει τη σύλληψή του.

Ο δεύτερος φερόμενος ως διακινητής συνελήφθη

Ο δεύτερος διακινητής συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας. Το προηγούμενο βράδυ το επιβατικής χρήσης ιδιωτικό όχημα, το οποίο είχε οδηγό και συνοδηγό τους δύο δράστες, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, ενώ λίγο πιο κάτω προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στη συνέχεια, οι δύο διακινητές εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν πεζοί σε φυγή, κατευθυνόμενοι σε παρακείμενη δασώδη και κρημνώδη περιοχή, ενώ οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο εντόπισαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου έντεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Ακολούθησαν επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρό το συνοδηγό-διακινητή σε παρακείμενη χαράδρα και λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν τον οδηγό-διακινητή πλησίον του κόμβου Άγιου Σίλα.

Ο οδηγός – διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Στην περιοχή συμβαίνουν συχνά ατυχήματα

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν συμβεί ατυχήματα ή και δυστυχήματα στην ίδια περιοχή. Συχνά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες καταφεύγουν σε κάποιους διακινητές προκειμένου να φτάσουν στην ενδοχώρα. Πολλές φορές τα οχήματα που χρησιμοποιούνται είναι ακατάλληλα για μεγάλο αριθμό ατόμων και όταν γίνονται αντιληπτά από τις αρχές, προσπαθούν να ξεφύγουν με αποτέλεσμα να έχουμε νεκρούς.

Σχετικά πρόσφατα στις 19 Ιουνίου ένα τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε  στην Εγνατία Οδό στο ίδιο σημείο, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου του Αγίου Σίλα στην Καβάλα, στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη.

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οχτώ μετανάστες, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός επιβάτη και τον βαρύ τραυματισμό ενός άλλου, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments