Ελλάδα

Ανησυχητική αύξηση στους διαδικτυακούς εκβιασμούς με «ροζ» περιεχόμενο στη χώρα μας

Ανησυχητική αύξηση στους διαδικτυακούς εκβιασμούς με «ροζ» περιεχόμενο στη χώρα μας
Αυξάνονται τα κρούσματα διαδικτυακού εκβιασμού για βίντεο με "ροζ" περιεχόμενο.

Τις τελευταίες ημέρες η Ιώννα Τούνη έχει βρεθεί στο επίκεντρο μετά από ένα βίντεο που δημοσίευσε στα Social Media. Το γνωστό μοντέλο αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα διαδικτυακού μπούλινγκ με αφορμή κάποια ροζ βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για ιδιωτικές στιγμές της instagramer που κυκλοφόρησαν από το πρώην σύντροφο της με σκοπό να την βλάψουν. Η Ιωάννα Τούνη ήθελε να κάνει την αρχή και να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα της για να στείλει ένα μήνυμα.

Υπάρχουν χιλιάδες κοπέλες σε όλη την Ελλάδα που έχουν πέσει θύματα διαδικτυακού εκβιασμού. Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι ανησυχητικά. Αυτά αναφέρουν ότι τέτοια περιστατικά αυξάνονται συνέχεια τα τελευταία χρόνια. Επίσης υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις κοριτσιών που μπορεί να μην έχουν βρει το θάρρος να κάνουν επίσημη καταγγελία στις αρχές.

Όλο και αυξάνονται οι καταγγελίες

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μόνο το 2018, εξιχνίασε 492 τέτοιες καταγγελίες. Όπως μετέδωσε ο ANT1, το φαινόμενο, που ονομάζεται «sextortion» τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας. Στην περίπτωση αυτή, ο θύτης δημοσιοποιεί φωτογραφίες ή βίντεο με ερωτικές στιγμές εν αγνοία του θύματος, με οικονομικά κίνητρα ή πρόθεση εκδίκησης, την ώρα που τα θύματα βιώνουν μια πραγματική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλη Σφακιανάκη, ο εκβιασμός δεν είναι οικονομικής φύσεως αλλά περισσότερο ζήτημα εξευτελισμού του θύματος. Μάλιστα, όπως σημείωσε, στα 10 θύματα το ένα θα φτάσει να καταγγείλει τον εκβιασμό.

Δείτε το ρεπορτάζ που ακολουθεί

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments