Κόσμος

Elon Musk: Ο δισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani έγινε πλουσιότερος από τον ιδρυτή της Tesla [pics]

Elon Musk: Ο δισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani έγινε πλουσιότερος από τον ιδρυτή της Tesla [pics]
Elon Musk: Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας ξεπέρασε σε πλούτο τους αντιπάλους του έχοντας περιουσία δισεκατομμυρίων.
Elon Musk: Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας ξεπέρασε σε πλούτο τους αντιπάλους του έχοντας περιουσία δισεκατομμυρίων.

Ο Mukesh Ambani είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας ο οποίος «έριξε» από τον θρόνο τους, τους αντιπάλους του μιας και πλέον βρίσκεται στην έκτη θέση της λίστας Bloomberg με τους πιο εύπορους ανθρώπους του κόσμου.

Διαθέτει περιουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας ξεπέρασε σε πλούτο τον τεχνολογικό γίγαντα της Silicon Valley, Elon Musk, καθώς και τους συνιδρυτές της Alphabet Inc. της Google, Sergey Brin και Larry Page. Η αξία της περιουσίας του προέδρου της Reliance Industries Ltd.

Μάλιστα, ξεπέρασε την προηγούμενη εβδομάδα και αυτή του Warren Buffett, φτάνοντας πλέον στα 72,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Οι μετοχές του ομίλου του έχουν υπερδιπλασιαστεί από το χαμηλό του Μαρτίου, όπως αναφέρει το mononews, καθώς η ψηφιακή μονάδα του εξασφάλισε δισεκατομμύρια επενδύσεις από εταιρείες όπως η Facebook Inc., η Silver Lake και, πιο πρόσφατα, η Qualcomm Inc.

Ο Ambani έχει δημιουργήσει τη δική του… αυτοκρατορία

Η… αυτοκρατορία που έχει δημιουργήσει ο Ambani στον κλάδο της τεχνολογίας, μετατοπίζεται σταδιακά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με τους τεχνολογικούς γίγαντες να επιδιώκουν να αποκτήσουν μερίδιο στην ταχέως αναπτυσσόμενη ψηφιακή επιχείρηση της Ινδίας.

Η οικονομία του δεύτερου πιο πυκνοκατοικημένου κράτους του κόσμου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, κυρίως από τη Silicon Valley, και η Google δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης ψηφιακών τεχνολογιών στη χώρα.

Μετά την πτώση των μετοχών της τεχνολογίας τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, η περιουσία του Page διαμορφώνεται πλέον στα 71,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ του Brin στα 69,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία του Elon Musk της Tesla υποχώρησε στα 68,6 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ η αξία της περιουσίας του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο ίδιος διέθεσε για φιλανθρωπίες 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, παρότι μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση ο Mukesh Ambani από τον Elon Musk, αυτό δεν σημαίνει πως ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας για τη διαστημική εταιρεία SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, δεν είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται ακόμη περισσότερο όντας στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments