Διεθνή

Κορωνοϊός Βραζιλία: Θετικός στον ιό για δεύτερη φορά ο Ζαΐχ Μπολσονάρου

Κορωνοϊός Βραζιλία: Θετικός στον ιό για δεύτερη φορά ο  Ζαΐχ Μπολσονάρου
Κορωνοϊός Βραζιλία: Ο ακροδεξιός ηγέτης υποτιμούσε την απειλή της πανδημίας, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «γριπούλα».

Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου εξετάστηκε και διαγνώστηκε ξανά θετικός στον κορονοϊό, μετέδωσε την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Brasil, τονίζοντας πως ο ηγέτης της χώρας δεν έχει ακόμη αναρρώσει μετά την αρχική διάγνωση της νόσου σε αυτόν που είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα.

Αφού ασθένησε με COVID-19, η κατάσταση της υγείας του Μπολσονάρου είναι καλή και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε πως θα επανέλθει στο κανονικό πρόγραμμα εργασίας του αν διαγνωστεί αρνητικός στον ιό.

Τι έλεγε για τον ιό την πρώτη φορά

Ο ακροδεξιός ηγέτης υποτιμούσε την απειλή της πανδημίας, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «γριπούλα». Μάλιστα, είχε απαιτήσει από τους συμπολίτες του να «μην την κοπανάνε» εξαιτίας του κορωναϊού, ενώ εναντιώθηκε στα μέτρα περιορισμού που εφαρμόζονται. «Δεν πρέπει να την κοπανάτε μπροστά σε αυτό τον ιό, πρέπει να τον αντιμετωπίζετε με ψηλά το κεφάλι, ο Θεός είναι μαζί μας» βροντοφώναζε ο αρχηγός του κράτους απευθυνόμενος σε χριστιανούς που διαδήλωναν εναντίον της άμβλωσης μπροστά στο προεδρικό μέγαρο.

«Έγκλημα» τα μέτρα κατά της πανδημίας

Επίσης, ο πρόεδρος της Βραζιλίας είχε ξεδιπλώσει την άκρως επικίνδυνη στρατηγική στην αντιμετώπιση της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωναϊός, προτάσσοντας την οικονομία και όχι τις ζωές των πολιτών.

Ο Μπολσονάρο, πολλοί από το περιβάλλον του οποίου έχουν προσβληθεί από τον SARS Cov-2, χαρακτήριζε το προηγούμενο διάστημα «έγκλημα» τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας και «εγκληματίες» τους κυβερνήτες πολιτειών και τους δημάρχους των μεγαλύτερων πόλεων επειδή παίρνουν τέτοια μέτρα. «Άλλοι ιοί έχουν σκοτώσει πολύ περισσότερους απ’ αυτόν και δεν έγινε τόση φασαρία» υποστήριζε ο ακροδεξιός πρόεδρος σε δημοσιογράφους έξω από την επίσημη κατοικία του. «Αυτό που κάνουν κάποιοι δήμαρχοι και κυβερνήτες είναι έγκλημα. Καταστρέφουν τη Βραζιλία» με αυτή την «πολιτική της καμένης γης». «Αν δεν επιστρέψουμε στη δουλειά, η Βραζιλία μπορεί να αντιμετωπίσει εκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα» προσέθετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments