Πολιτική

Δένδιας Πάιατ Αγιά Σοφιά: Βαθιά απογοητευμένες οι ΗΠΑ με την απόφαση της Τουρκίας

Δένδιας Πάιατ Αγιά Σοφιά: Βαθιά απογοητευμένες οι ΗΠΑ με την απόφαση της Τουρκίας
Δένδιας Πάιατ Αγιά Σοφιά: Είχαν μία σημαντική συζήτηση σχετικά με μείζονα θέματα, όπως οι κοινοί στόχοι Ελλάδας και ΗΠΑ για την περιφερειακή σταθερότητα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey Pyatt), σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Τι συζήτησαν ο υπουργός με τον Αμερικανό πρέσβη;

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν o Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ, οι περιφερειακές εξελίξεις και το ζήτημα της Αγιά Σοφιάς, όπως φαίνεται εξάλλου και στην ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter. Είχαμε μια «σημαντική συζήτηση με τον υπουργό Νίκο Δένδια σχετικά με τους κοινούς στόχους μας για την περιφερειακή σταθερότητα, τα κοινά μας συμφέροντα στα Δυτικά Βαλκάνια και τον προγραμματισμό για τον επόμενο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ – Ελλάδας».

Βαθιά η απογοήτευση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία

Το παραπάνω επεσήμανε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στο Τwitter ενώ εξέφρασε  το εξής: «Επαναλάβαμε τη βαθιά απογοήτευσή μας με την απόφαση της Τουρκίας για την Αγιά Σοφιά». Παράλληλα, ο κος Δένδιας ενημέρωσε, μέσω τηλεδιάσκεψης, τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ως προσκεκλημένος στην εβδομαδιαία συνεδρίασή τους.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε για τις «σημαντικές ενέργειες εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας», από την ελληνική αντιπροσωπεία της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΚΟ του ΕΛΚ και επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μία κλιμακούμενη παραβατικότητα

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης σε ανάρτησή του στο Twitter, οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΕΛΚ και της ΝΔ ενημέρωσαν τον υπουργό Εξωτερικό Νίκο Δένδια για τις πρωτοβουλίες και δράσεις τους σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την τουρκική προκλητικότητα. Ο υπουργός Εξωτερικών και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ συμφώνησαν, όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κος Δένδιας, «πρέπει να γίνει κατανοητό στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα, κράτος – μέλος της ΕΕ, αντιμετωπίζει μία κλιμακούμενη παραβατικότητα και μία απόπειρα σφετερισμού των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, από χώρα μη μέλος της ΕΕ, η οποία μάλιστα είναι υποψήφια προς ένταξη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments