Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ληγμένες οι κάρτες υγείας του «δικεφάλου του βορρά» – Ποια η ποινή σε περίπτωση ένστασης

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ληγμένες οι κάρτες υγείας του «δικεφάλου του βορρά» – Ποια η ποινή σε περίπτωση ένστασης
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Σοβαρό θέμα έχει προκύψει στον ΠΑΟΚ καθώς τα δελτία υγείας 12 παικτών της αναμέτρησης με την ΑΕΚ ήταν ληγμένα. Βαριά η ποινή που προβλέπει ο ΚΑΠ για τους Θεσσαλονικείς.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στον ΠΑΟΚ μετά το σοβαρό λάθος που προέκυψε στην αναμέτρηση με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο «δικέφαλος του βορρά» ήρθε ισόπαλος (0-0) με την Ένωση αγκαλιάζοντας τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League ωστόσο δεν μπορεί να το χαρεί καθώς ο διαιτητής του ματς διαπίστωσε πρόβλημα με τα δελτία υγείας. Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο τέταρτος διαιτητής, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, είδε πως τα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ δεν είχαν ανανεωθεί, ενημέρωσε τους ιθύνοντες αλλά τελικά οι δύο ομάδες αποφάσισαν από κοινού να γίνει κανονικά η αναμέτρηση.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το σοβαρό αυτό θέμα, στον ΠΑΟΚ παραδέχθηκαν αμέσως την αμέλειά τους και πλέον περιμένουν την απόφαση της διοίκησης της ΑΕΚ για το αν θα κάνει ένσταση προκειμένου να διεκδικήσει το ματς στα χαρτιά. Στην περίπτωση που τελικά οι “κιτρινόμαυροι”  προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση, θεωρείται δεδομένο ότι θα δικαιωθούν και θα πάρουν κανονικά τους 3 βαθμούς. Τονίζεται, πως σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ που αναφέρεται στην περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή, στην παράγραφο 6 τονίζεται ότι εκτός από την απώλεια του αγώνα, αφαιρούνται επίσης 3 βαθμοί από την κατηγορούμενη ΠΑΕ και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται, μάλιστα, στο άρθρο 18, τιμωρία (ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων έως και 3 μήνες) προβλέπεται και για τον διαιτητή, αφού θα έπρεπε να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή χωρίς θεωρημένη κάρτα υγείας.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, διέφυγε της προσοχής των αρμοδίων και πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει ένσταση, αφού έχουν περάσει οι 48 ώρες. Όσον αφορά το πρόσωπο που έκανε το λάθος, ο Ιβάν Σαββίδης έχει ενημερωθεί πλήρως επί του θέματος και έχει δώσει την εντολή, να απομακρυνθεί ο υπεύθυνος από την ομάδα, δηλαδή ο επικεφαλής γιατρός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Ευθύμης Παπασούλης. Βέβαια, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα τελειώσει το θέμα απλά με την απομάκρυνση του κ. Παπασούλη, αλλά θα προβεί και σε άλλες κινήσεις που θα δώσουν συνέχεια στο θέμα αυτό που προέκυψε από το πουθενά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments