Ελλάδα

Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται τρεις εφοριακοί

Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται τρεις εφοριακοί
Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Ο άντρας με το τσεκούρι που συνελήφθη αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είναι γνωστός στην αστυνομία.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση των τριών εφοριακών, δύο γυναικών και ενός άνδρα, που τραυματίστηκαν στην επίθεση με τσεκούρι, μέσα στη ΔΟΥ Κοζάνης, ωστόσο η μια γυναίκα είναι πιο ελαφρά τραυματισμένη. Η κατάσταση του άντρα υπαλλήλου (ηλικίας 60 ετών) στο Τμήμα Εισοδήματος της ΔΟΥ Κοζάνης, κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, αφού το τραύμα στο κεφάλι είναι αρκετά «βαρύ» και έχει διασωληνωθεί. Παράλληλα, 67χρονη υπάλληλος διασωληνώθηκε επίσης καθώς φέρει σοβαρό τραύμα στη μύτη και το μάτι, ενώ η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου «Μαμάτσειο», οι δύο γυναίκες και ένας άνδρας που δέχθηκαν τα χτυπήματα από το τσεκούρι του 45χρονου δράστη «βρίσκονται στο χειρουργείο και οι γιατροί και όλο το νοσοκομείο κάνουν ότι είναι δυνατόν…». «Η τέταρτη συνάδελφός τους που προσπάθησε πανικόβλητη να ξεφύγει από τον δράστη έπεσε στις σκάλες και σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου έχει υποστεί διάστρεμα στην ποδοκνημική…». Στο πλάι το συγγενών βρίσκονται και ψυχολόγοι του νοσοκομείου.

Με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κοζάνης επικοινώνησε πριν από λίγω ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο «η κατάσταση της υγείας του διασωλημένου άνδρα είναι πολύ σοβαρή. Η διασωληνωμένη γυναίκα αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης».

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας επικοινώνησε και με συγγενείς των τραυματιών. Και οι δύο αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όταν σταθεροποιεί η κατάστασή τους, ενώ για την ώρα παραμένουν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης. Η τρίτη εργαζόμενη ηλικίας 47 ετών φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και είναι πιο ελαφρά. Σημειώνεται ότι, ακόμα μία γυναίκα τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να διαφύγει.

Στοιχεία του δράστη με το τσεκούρι

Σύμφωνα με το Kozanimedia, μόλις συνελήφθη ο δράστης επαναλάμβανε τη φράση «σας άρεσε ε;», ενώ, όπως έχει αναφερθεί, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Υπάλληλος της ΔΟΥ ανέφερε πως ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά, χωρίς λόγο, και είχε συνομιλίες με εργαζόμενους, τους οποίους και ενοχλούσε. Αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΜΠΕ ανέφερε ότι ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι (κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης) αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του. Το 2017, είχε απασχολήσει τιος αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Στην Κοζάνη μεταβαίνει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, που νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών. Επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 13:00, όταν ο δράστης πήγε στον πρώτο όροφο της ΔΟΥ Κοζάνης όπου βρίσκεται η υπηρεσία εισοδήματος και έβγαλε ένα τσεκούρι από νάιλον τσάντα που είχε μαζί του. Την ώρα εκείνη βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συναλλαγές με το κοινό και επικράτησε χάος, ενώ οι υπάλληλοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα που στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments