Ελλάδα

Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Συγκλονίζουν οι δηλώσεις που έκαναν οι συγγενείς των θυμάτων

Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Συγκλονίζουν οι δηλώσεις που έκαναν οι συγγενείς των θυμάτων
Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Τι είπαν για τη στιγμή που ο δράστης εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπά τους υπαλλήλους.

Έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Κοζάνης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας η άγρια επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία της περιοχής από τον 45χρονο άντρα. Σε κρίσιμη κατάσταση από την πράξη αυτή βρίσκονται δύο γυναίκες και ένας άνδρας, που τραυματίστηκαν μέσα στη ΔΟΥ Κοζάνης, ενώ  μια ακόμη γυναίκα είναι πιο ελαφρά τραυματισμένη.

Ο διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης, κ. Ιωάννης Ποδιώτης σοκαρισμένος σύμφωνα με το protothema.gr μίλησε για τη στιγμή που ο δράστης εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπά τους υπαλλήλους. Ο Ιωάννης Ποδιώτης αντιλαμβανόμενος τον πανικό και βλέποντας τους υπαλλήλους του να αιμορραγούν από τα χτυπήματα του δράστη κατάφερε με τη βοήθεια συναδέρφων του να τον ακινητοποιήσει.

«Είναι πολύ άσχημες οι στιγμές ,πραγματικά. Ο δράστης μπήκε μέσα στο κτίριο κρατώντας έναν σάκο , έδωσε τα στοιχεία του κανονικά στον έλεγχο που του έγινε στην είσοδο του κτιρίου λόγω του κορωνοιού και κατόπιν ανέβηκε στο δεύτερο όροφο .Ξαφνικά έβγαλε από το σάκο το τσεκούρι κι άρχισε να χτυπά τους υπαλλήλους στο κεφάλι . Από όσο γνωρίζω ο ένας από τους τραυματίες , ο άντρας είναι σε κρίσιμη κατάσταση».

«Πήγε με σκοπό να σκοτώσει» υποστηρίζουν οι συγγενείς των τραυματιών

«Ο άνθρωπος αυτός πήγε στην εφορία με σκοπό να σκοτώσει . Μπήκε μέσα στο ασανσέρ, ανέβηκε στο δεύτερο όροφο κρατώντας ένα κόκκινο σάκο όπου μέσα είχε βάλει το τσεκούρι . Όταν έφτασε στον όροφο με τους υπαλλήλους και του είπαν ότι «κύριε δεν ανήκετε σε αυτή τη ΔΟΥ» κατέβασε το σακίδιο από την πλάτη του, έβγαλε το τσεκούρι κι άρχισε να χτυπά τον άντρα στο κεφάλι . Και στη συνέχεια κυνήγησε και χτύπησε τις γυναίκες με το τσεκούρι ενώ η μια από αυτές στην προσπάθειά της να σωθεί έπεσε και χτύπησε».

Ο διεθυθυντής της ΔΟΥ κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Ήταν αμίλητος όση ώρα χτυπούσε τους υπαλλήλους με το τσεκούρι αλλά όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί είπε: «Σας άρεσε , τώρα;» λέει στο protothema.gr ένας από τους συγγενείς των τραυματιών.

Στοιχεία του δράστη με το τσεκούρι

Σύμφωνα με το Kozanimedia, μόλις συνελήφθη ο δράστης επαναλάμβανε τη φράση «σας άρεσε ε;», ενώ, όπως έχει αναφερθεί, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Υπάλληλος της ΔΟΥ ανέφερε πως ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά, χωρίς λόγο, και είχε συνομιλίες με εργαζόμενους, τους οποίους και ενοχλούσε. Αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΜΠΕ ανέφερε ότι ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι (κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης) αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του. Το 2017, είχε απασχολήσει τιος αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Στην Κοζάνη μεταβαίνει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, που νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών. Επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 13:00, όταν ο δράστης πήγε στον πρώτο όροφο της ΔΟΥ Κοζάνης όπου βρίσκεται η υπηρεσία εισοδήματος και έβγαλε ένα τσεκούρι από νάιλον τσάντα που είχε μαζί του. Την ώρα εκείνη βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συναλλαγές με το κοινό και επικράτησε χάος, ενώ οι υπάλληλοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα που στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments