Ελλάδα

Φωτιά Λαύριο: Υπό πλήρη έλεγχο – Έρευνα για εμπρησμό

Φωτιά Λαύριο: Υπό πλήρη έλεγχο – Έρευνα για εμπρησμό
Φωτιά Λαύριο: Η μεγάλη φωτιά στην περιοχή τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ενώ με εντολή των Νίκου Χαρδαλιά και Στέφανου Κολοκούρη θα ξεκινήσει έρευνα για το αν έγινε εμπρησμός.

Η φωτιά που οδήγησε στην εκκένωση τεσσάρων οικισμών και μίας παιδικής κατασκήνωσης μετά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Θυμίζουμε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και προκάλεσε έντονη ανησυχία.

Όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο Λαύριο μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς. Η εντολή για να μεταβεί εκεί το συγκεκριμένο κλιμάκιο δόθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, Στέφανο Κολοκούρη. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό, χωρίς όμως ακόμα να έχουν βρεθεί τα στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό αυτό. Η Πυροσβεστική αναζητά μαρτυρίες κατοίκων και διερχομένων από το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς έτσι ώστε να στοιχειοθετηθεί αυτό που πιστεύουν όσοι βρέθηκαν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Προληπτική η εκκένωση της κατασκήνωσης

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν προληπτικά μία παιδική κατασκήνωση χωρητικότητας 600 παιδιών και τέσσερις οικισμοί, έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν, όμως, στο σημείο για τις μικροεστίες μέσα στα καμένα εδάφη.

Τα παιδιά της κατασκήνωσης είναι όλα καλά στην υγεία τους, ενώ η εκκένωση ήταν προληπτική. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κατασκήνωση στην ιστοσελίδα της, προκειμένου να καθησυχάσει τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί, τόνιζε: «Μετά τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας παρότι η φωτιά εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ μακριά από τον κατασκηνωτικό χώρο εμείς εκκενώσαμε την κατασκήνωση και τα παιδιά όλα έχουν οδηγηθεί στην παραλία. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που μας δίνουν οι υπεύθυνοι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Τα τέσσερα σημεία τα οποία εκκενώθηκαν ήταν οι οικισμοί της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου. Στην περιοχή βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και Ομάδα Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments