Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα: Μένει μέχρι να φύγει ο Κίκε Σετιέν

Μπαρτσελόνα: Μένει μέχρι να φύγει ο Κίκε Σετιέν
Μπαρτσελόνα: Οι «μπλαουγκράνα» έχασαν το πρωτάθλημα από τη μεγάλη αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης και η θέση του Κίκε Σετιέν είναι αμφίβολη. Όμως, μετά από σημερινή συνάντηση με τον Τζουζέπ Μαρία Μπερτομέου πάρθηκε απόφαση να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του κορωνοϊού δεν βλεπόταν. Έτσι, μετά την εντός έδρας ήττα από την Οσασούνα με 2-1, οι «μπλαουγκράνα» έχασαν και τις μαθηματικές ελπίδες τους να πιάσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ισπανίας και δεν άφησε την Μπάρτσα να πάρει τον τρίτο διαδοχικό τίτλο της.

Η απώλεια του πρωταθλήματος βάρυνε το -ήδη βαρύ- κλίμα για τον Κίκε Σετιέν στην Μπαρτσελόνα. Ο έμπειρος τεχνικός δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στον τίτλο και ήταν δεδομένο ότι τα «μαύρα σύννεφα» θα πύκνωναν. Άλλωστε, όταν ο Λιονέλ Μέσι δεν είναι ευχαριστημένος δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί κάτι άλλο.

«Σας είχα ξαναπεί ότι αν συνεχίζαμε έτσι δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική, να ξεκινήσει ο καθένας από τον εαυτό του. Χάσαμε εξαιτίας των δικών μας λαθών και όχι για τις νίκες της Ρεάλ. Δεν χάσαμε επειδή ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλαμε να τελειώσουμε έτσι, αλλά δείχνει πώς ήμασταν όλη τη χρονιά. Χάσαμε βαθμούς σε αγώνες που δεν έπρεπε να χάσουμε», είπε ο Αργεντινός και το «καμπανάκι» για τον Σετιέν χτύπησε.

Σήμερα, όμως, ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου αποφάσισε να στηρίξει τον προπονητή του συλλόγου μετά τη συνάντηση που είχαν. Μάλιστα, τα νέα από το συγκεκριμένο ραντεβού ήρθαν γρήγορα. Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Ισπανίας, πάρθηκε η απόφαση για παραμονή του Κίκε Σετιέν στο «τιμόνι» της Μπαρτσελόνα -τουλάχιστον- μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Αυτό σημαίνει πως ο έμπειρος τεχνικός θα καθοδηγήσει την Μπάρτσα στο υπόλοιπο της σεζόν, ουσιαστικά στο Champions League.

Να θυμίσουμε πως η Μπαρτσελόνα έχει να δώσει τον δεύτερο αγώνα για τη φάση των «16» της διοργάνωσης απέναντι στη Νάπολι (1-1 το σκορ στο πρώτο παιχνίδι), ενώ σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσει είτε την Μπάγερν είτε την Τσέλσι στους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Υπάρχει κάτι που μπορεί να κρατήσει τον έμπειρο προπονητή στην Μπάρτσα; Ένα είναι αυτό: η κατάκτηση του Champions League για πρώτη φορά από το 2015. Αν αυτό συμβεί, τότε στη Βαρκελώνη, θα ξεχάσουν τη φετινή αποτυχία στο πρωτάθλημα και το κέφι του Μέσι θα ξαναφτιάξει…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments