Αθλητισμός

Νέος Αρχιδιαιτητής ΚΕΔ: Ομόφωνα από τους «Big-4» επιλέχθηκε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ

Νέος Αρχιδιαιτητής ΚΕΔ: Ομόφωνα από τους «Big-4» επιλέχθηκε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ
Νέος Αρχιδιαιτητής ΚΕΔ: Το «βαρύ» όνομα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ προτίμησαν οι «Big-4» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι εκπρόσωποι του «Big-4» του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός), ομόφωνα επέλεξαν τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ για νέο Αρχιδιαιτητή στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Ο έτερος υποψήφιος, θυμίζουμε, ήταν ο Πέτερ Φιόρντφελντ.

Ο Κλάτενμπεργκ θα είναι ο αντικαταστάτης του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Ο 45χρονος πρώην διαιτητής της Premier League έχει διατελέσει αρχιδιαιτητής στην Σαουδική Αραβία το 2017 για ένα διάστημα 19 μηνών, ενώ ήταν ο διαιτητής στον τελικό του Champions League το 2016 ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και στον τελικό του EURO 2016 ανάμεσα σε Γαλλία και Πορτογαλία, μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Ο Κλάτενμπεργκ θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων Άγγλων διαιτητών, με 17χρονη πορεία στον χώρο της διαιτησίας, καθώς ξεκίνησε το 2000 και αποσύρθηκε το 2017. Έγινε διεθνής το 2006, ενώ δύο χρόνια αργότερα σφύριξε για πρώτη φορά στο Champions League. Το 2012 έγινε διαιτητής FIFA Elite, ενώ το 2016 ανακηρύχθηκε ο καλύτερος διαιτητής στο Globe Soccer Awards.

Συνολικά σφύριξε 292 παιχνίδια Premier League. Το 2017 είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την Premier League και ανέλαβε ρόλο αρχιδιαιτητή στην αραβική χώρα, μετά από την παραίτηση του συμπατριώτη του Χάουαρντ Γουέμπ. Τον περασμένο Απρίλιο ο Άγγλος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ποιοι είναι οι πέντε πιο ενοχλητικοί παίκτες στην διαιτητική του καριέρα, κάνοντας αναφορά στους Κρεγκ Μπέλαμι, Ρόι Κιν, Γενς Λέμαν, Πέπε και Τζον Όμπι Μίκελ.

Ποιος ήταν το αντίπαλο δέος του Κλάτενμπεργκ

Ο 57χρονος, Πέτερ Φιόρντφελντ, είναι ένας εκ των κορυφαίων Σουηδών διαιτητών. Ξεκίνησε την καριέρα του 1992 και αποσύρθηκε το 2008. Από το 1997 σφύριζε στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας, ενώ έγινε διεθνής το 2001. Το πιο σημαντικό παιχνίδι που διηύθυνε στην καριέρα του ήταν ο τελικός του Κυπέλλου UEFA το 2008 μεταξύ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και της Ρέιντζερς. Στο μοναδικό κύριο τουρνουά στο οποίο συμμετείχε ήταν το Euro του 2008, στον τελικό του οποίου ήταν ο τέταρτος διαιτητής. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 45 ετών, έχοντας φτάσει το ανώτατο όριο ηλικίας για να είναι διεθνής διαιτητής. Aπό το 2011 έως και το 2019 ήταν ο Νο 1 καθηγητής των Σουηδών διαιτητών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments