Ελλάδα

Μαριάννα Βαρδινογιάννη βραβείο: Το αφιερώνω στον ελληνικό λαό

Μαριάννα Βαρδινογιάννη βραβείο: Το αφιερώνω στον ελληνικό λαό
Μαριάννα Βαρδινογιάννη βραβείο: "Το βραβείο Nelson Mandela του ΟΗΕ ανήκει στην αγαπημένη μου πατρίδα, την Ελλάδα" υπογραμμίζει η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απονέμει το βραβείο Νέλσον Μαντέλα για το 2020 στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννηκαι στον δρ. Μορισάντα Κουγιάτε από τη Γουινέα. Η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη με δήλωσή της που δημοσιεύεται στην σελίδα του Ιδρύματος Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη στο Facebook υπογραμμίζει πως «το βραβείο Nelson Mandela του ΟΗΕ ανήκει στην αγαπημένη μου πατρίδα, την Ελλάδα και το αφιερώνω στον ελληνικό λαό που στάθηκε δίπλα μου σε κάθε μου βήμα στηρίζοντας το έργο μου».

«Ο Nelson Mandela ήταν ένας φωτισμένος παγκόσμιος ηγέτης, ένας πρωτοπόρος και γενναίος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια κορυφαία προσωπικότητα του 21ου αιώνα. Η παρακαταθήκη ιδανικών όπως η ελευθερία, η ισότητα και η αλληλεγγύη που μας κληροδότησε αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Ο ΟΗΕ εχθές με τίμησε με το βραβείο που φέρει το όνομα του και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του. Νιώθω βαθιά συγκίνηση και ταπεινότητα από αυτή την μεγάλη τιμή, την οποία ποτέ δεν περίμενα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον ΟΗΕ και τα 193 κράτη- μέλη του, τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμενων Εθνών κύριο Tijjani Muhammad-Bande και τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού κύριο Antonio Guterres.

Τη σημερινή ημέρα που ο ΟΗΕ τιμά την μνήμη του Nelson Mandela ας ανοίξουμε όλοι τις καρδιές μας στα διδάγματα που μας κληροδότησε. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η αρετή και η αλληλεγγύη που μας δίδαξε αυτή η μεγάλη προσωπικότητα να οδηγούν τα βήματά μας για ένα καλύτερο αύριο. Το βραβείο Nelson Mandela του ΟΗΕ ανήκει στην αγαπημένη μου πατρίδα, την Ελλάδα και το αφιερώνω στον ελληνικό λαό που στάθηκε δίπλα μου σε κάθε μου βήμα στηρίζοντας το έργο μου», αναφέρει η κ. Βαρδινογιάννη στη δήλωσή της.

Συγχαρητήρια από πρωθυπουργό, υπουργό, αναπληρωτή και υφυπουργό Εξωτερικών

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τη συνεχάρη για την απονομή σε αυτήν από τον ΟΗΕ, του βραβείου Νέλσον Μαντέλα σε αναγνώριση της σημαντικής κοινωνικής της προσφοράς. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η υψηλή αυτή διάκριση αποτελεί τιμή όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τη χώρα. Συγχαρητήρια στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την απονομή του βραβείου Νέλσον Μαντέλα εξέφρασε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments