Τεχνολογία

Sony: Περισσότερα PlayStation λόγω πανδημίας

Sony: Περισσότερα PlayStation λόγω πανδημίας
Sony: «Άνοιξαν» οι δουλειές της εταιρίας καθώς διπλασιάζει την παραγωγή της σε PlayStation 5, μιας και το λοκντάουν λόγω πανδημίας αύξησε τη ζήτηση.

Η πανδημία και το λοκντάουν που αυτή έφερε μπορεί να σήμανε επιτάχυνση και βάθεμα της οικονομικής κρίσης παγκόσμια, μπορεί να οδήγησε ή να οδηγήσει σε καταστροφή μια σειρά από εταιρίες, ωστόσο δεν λειτούργησε το ίδιο αρνητικά για όλους. Σίγουρα η αγορά των PlayStation όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά μάλλον προς την δόξα τραβά.

Η εταιρία Sony σύμφωνα με αναφορές των δικτύων Bloomberg και Nikkei που δημοσιεύει η naftemporiki.gr φέρεται να σχεδιάζει την παραγωγή διπλάσιου αριθμού PlayStation 5 εντός του 2020, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό της.

Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία αντί να προχωρήσει στην παραγωγή πέντε ή έξι τεμαχίων της νέας της παιχνιδοκονσόλας θα κατασκευάσει έως και εννέα ή δέκα εκατομμύρια τεμάχια, σύμφωνα με την Nikkei ή το Bloomberg, αντίστοιχα. Αιτία της μαζικής αύξησης της παραγωγής, σύμφωνα και με τα δύο δημοσιεύματα, είναι η αυξημένες ανάγκες οικιακής ψυχαγωγίας που δημιουργεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Με δεδομένο ότι το επίσημο λανσάρισμα της νέας κονσόλας PlayStation 5 τοποθετείται για την «εορταστική περίοδο του 2020», δηλαδή για το τέλος του τρέχοντος έτους, γίνεται αντιληπτή η μαζική αύξηση της παραγωγής. Ενδεικτικά, η κονσόλα PlayStation 4 είχε λανσαριστεί τον Νοέμβριο του 2013 και η Sony είχε πουλήσει μέχρι το τέλος εκείνου του έτους 4,2 εκατομμύρια τεμάχια.

Δεν πρόκειται για την μοναδική εταιρία που προχωράει σε τέτοια ανοίγματα

Πάντως η Sony δεν είναι η μόνη εταιρεία που σκέφτεται με την συγκεκριμένη λογική: η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei αναφέρει επίσης ότι η Facebook θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής της μάσκας εικονικής πραγματικότητας Oculus VR, για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Στόχος της Facebook είναι η παράδοση δύο εκατομμυρίων σετ έως το τέλος του 2020, δηλαδή μία αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με τα σετ που παραδόθηκαν κατά την διάρκεια του 2019.

Η πανδημία έδωσε ώθηση στα προϊόντα ηλεκτρονικής οικιακής ψυχαγωγίας

Γενικά, η πανδημία έδωσε σημαντική ώθηση στην ανάγκη για προϊόντα ηλεκτρονικής οικιακής ψυχαγωγίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επίσης ιαπωνική Nintendo φέρεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες να καλύψει την αυξημένη ζήτηση σε συσκευές Switch.

Επιπλέον, η αύξηση της παραγωγής (που σχεδόν αποκλειστικά γίνεται σε εργοστάσια της Κίνας) θα φέρει μοιραία και αυξημένες απαιτήσεις θαλάσσιας μεταφοράς. Με δεδομένο αυτό η Sony προσανατολίζεται να δοκιμάσει και τις μαζικές αεροπορικές μεταφορές σε μια εποχή που ακριβώς λόγω κορωνοϊού το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments