Πολιτική

Κουτσούμπας τουρκική NAVTEX: Οι περιβόητοι σύμμαχοι «νίπτουν τας χείρας τους»

Κουτσούμπας τουρκική NAVTEX: Οι περιβόητοι σύμμαχοι «νίπτουν τας χείρας τους»
Κουτσούμπας τουρκική NAVTEX: Σε δηλώσεις για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Σε δηλώσεις για την τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε σήμερα προχώρησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας στη δήλωσή του αναφέρει: «Το σημερινό βήμα κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, μια ημέρα μόλις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αποδεικνύει ξανά ότι οι περιβόητοι “σύμμαχοι” των ελληνικών κυβερνήσεων, ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, το μόνο που κάνουν είναι να “νίπτουν τας χείρας τους” μπροστά στη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, προωθώντας τα δικά τους σχέδια σε βάρος των λαών».

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, τόνισε ότι πλέον η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος, μετά και την έκδοση των τριών NAVTEX που εξέδωσε η γειτονική χώρα.

«Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά. Εφόσον συνεχίσει η Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση η επιβολή κυρώσεων από ΕΕ εναντίον της θα είναι μονόδρομος ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Σε συναγερμό ο Ελληνικός Στρατός

Μετά την έκδοση της τουρκικής Navtex, σε συναγερμό είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ήδη, οι μονάδες του στρατού ξηράς τόσο στον Έβρο όσο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, ενώ οι πληροφορίες θέλουν σε ορισμένες από αυτές να έχει γίνει και ανάκληση αδειών σε μόνιμα στελέχη.

Ανάλογη κινητοποίηση υπάρχει και στο Πολεμικό Ναυτικό, με ένα μεγάλο μέρος του στόλου να βρίσκεται σε επιφυλακή κατευθυνόμενο προς τις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Κρήτης και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου, με ανάλογη ανάκληση αδειών των μόνιμων στελεχών που υπηρετούν στα πλοία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments