Ελλάδα

Δήμαρχος Καστελόριζου: «Ο κόσμος να έρθει να κάνει τις διακοπές του και να μην φοβηθεί τίποτα»

Δήμαρχος Καστελόριζου: «Ο κόσμος να έρθει να κάνει τις διακοπές του και να μην φοβηθεί τίποτα»
Δήμαρχος Καστελόριζου: «Εδώ είναι ήρεμα τα πράγματα, δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η Τουρκία προκαλεί με αυτό τον τρόπο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό μας. Εμείς κρατάμε γερά, όπως κάθε μέρα έτσι και τώρα», δηλώνει ο Γιώργος Σαμψάκος.

Ο Δήμαρχος του Καστελόριζου μίλησε στο newsit.gr και με απόλυτη ψυχραιμία εξήγησε πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα γιατί η καθημερινότητα στο νησί συνεχίζεται κανονικά. Κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν το Καστελόριζο να μην διστάσουν και να επισκεφθούν το ακριτικό όμορφο νησί.

«Εδώ είναι ήρεμα τα πράγματα, δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η Τουρκία προκαλεί με αυτό τον τρόπο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό μας. Εμείς κρατάμε γερά, όπως κάθε μέρα έτσι και τώρα», εξηγεί ο δήμαρχος Γιώργος Σαμψάκος.

Και προσθέτει: «Ο κόσμος να έρθει να κάνει τις διακοπές του και να μην φοβηθεί τίποτα. Όσοι έχουν προγραμματίσει να επισκεφτούν το Καστελόριζο να έρθουν κανονικά, το μέρος είναι ασφαλές και από τις τουρκικές προκλήσεις και από τον κορονοϊό. Μπορεί η Τουρκία σε λάθος εποχή να αποφάσισε να κάνει την κίνηση αυτή, όμως τι να κάνουμε θα περάσει κι αυτό».

Έφυγαν κάποιοι επισκέπτες

«Η αλήθεια είναι, όπως έμαθα το πρωί, έφυγε κάποιος κόσμος από το νησί γύρω στα 100 άτομα, τα οποία φοβήθηκαν από όλα αυτά που γράφονται και λέγονται. Τους κατανοώ, αλλά δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Εμείς δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε. Το νησί μας απέχει από την Τουρκία μόλις 1,25 ναυτικά μίλια να το εγκαταλείψουμε; Ποτέ εδώ θα μείνουμε.

Τα πλοία δεν φαίνονται δεν έχουμε δει κάτι, είναι πολλά ναυτικά μίλια μακριά. Μόνο τις πτήσεις των αεροσκαφών χθες το απόγευμα, που ήταν διαδοχικές καταλάβαμε, τα οποία όμως αναχαιτίστηκαν από τα δικά μας και τελείωσε νωρίς η όλη ιστορία».

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Ρω, στα 17.000 πόδια, στις 16:12 μ.μ., και στις 16:16 μ.μ πάνω από τη Ρω, το Καστελόριζο και τη Στρογγύλη, στα 21.000 πόδια.

Δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Ρω και το Καστελόριζο, στα 29.000 πόδια, στις 16:26 μ.μ και πέντε λεπτά αργότερα πάνω πάλι από το Καστελόριζο, στα 9.500 πόδια.

Τη σκυτάλη των έκνομων ενεργειών πήρε 3ο ζεύγος τουρκικών F- 16 που εισερχόμενο στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης επίσης, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο στα 11.000 πόδια στις 16:41 μ.μ., ένα λεπτό αργότερα πάνω από τη Ρω, μόλις στα 5.000 πόδια, στις 16:43 μ.μ. πάνω πάλι από τη Ρω, στα 9.000 πόδια, και ξαναπέταξε πάνω από το ίδιο ακριτικό νησί στα 13.000 πόδια στις 16:51 μ.μ..

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments