Καιρός

Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες μέρες σε αυτές τις περιοχές – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες μέρες σε αυτές τις περιοχές – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Μεγάλη πιθανότητα να ξεσπάσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες τις επόμενες μέρες στη χώρα, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο.

Αλλαγές στον καιρό θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου. Συγκεκριμένα ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρει πως στις 25 και 26 Ιουλίου θα υπάρξει μια μικρή εξασθένηση με περιοδικές εξάρσεις μέχρι και τις αρχές Αυγούστου. Ακόμα ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα να ξεσπάσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια.

Ωστόσο τόνισε πως η σταθερότητα του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας  θα είναι αξιοσημείωτη μέχρι και τις αρχές Αυγούστου χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, ενώ καταγράφεται και άνοδος της θερμοκρασίας με τη μέση τιμή να φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου:

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις καταιγίδες το Σαββατοκύριακο:

Σάββατο 25/07

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή  26/07

Στα βόρεια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments