Οικονομία

Συντάξεις Αυγούστου: Οι ημερομηνίες καταβολής τους

Συντάξεις Αυγούστου: Οι ημερομηνίες καταβολής τους
Συντάξεις Αυγούστου: Ξεκίνησαν από χθες να καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις στους δικαιούχους για τον μήνα Αύγουστο.

Ξεκίνησε από χτες, Τετάρτη 22 Ιουλίου, η πληρωμή των συντάξεων Αυγούστου. Για πρώτη φορά πληρώνονται μαζί κύριες και επικουρικές. Η διαδικασία ξεκίνησε με την καταβολή των χρημάτων των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.  Αύριο, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ),:

  • την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ,
  • την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Όσον αφορά τις Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση. Ως εκ τούτου, οι επικουρικές συντάξεις μηνός Αυγούστου 2020 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Έρχονται αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις:

Με το νέο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση από τις 13/05/2016 και μετά και παράλληλα δεν έχει βγει η οριστική τους σύνταξη, θα δουν αυξήσεις έως και 288 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου θεσπίζεται προκαταβολή του εφάπαξ ενώ επιδοτούνται -λόγω κορωνοϊού– στο 100% οι εργοδοτικές εισφορές στην ακτοπλοΐα. Σε ποιες περιπτώσεις δεν χορηγείται προσωρινή σύνταξη:

  • Όταν ο ασφαλισμένος δεν το επιθυμεί.
  • Όταν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
  • Όταν θεμελιώνεται δικαίωμα με συνυπολογισμό χρόνου στο εξωτερικό.
  • Όταν δεν έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Όταν λαμβάνεται και άλλη κύρια σύνταξη για την ίδια αιτία.
  • Όταν είναι απαραίτητη η αναγνώριση χρόνων ασφάλισης εκτός αν εκδοθεί η απόφαση αναγνώρισης μετά την αίτηση.
  • Όταν υπάρχουν οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές πάνω από 4.000 ευρώ στον ΟΓΑ, 15.000 ευρώ στο ΕΤΑΑ ή 20.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments