Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη Τσίπρα: Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες [vid]

Συνάντηση Μητσοτάκη Τσίπρα: Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες [vid]
Συνάντηση Μητσοτάκη Τσίπρα: Ο πρωθυπουργός ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις που αφορούν στην Ελλάδα.

Με τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι ο γύρος της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Μπαίνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Γεια σου, Κυριάκο» με τον κο Μητσοτάκη να απαντά το ίδιο και να τον χαιρετά: «Γεια σου, Αλέξη» ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός με τους αγκώνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των σχετικών μέτρων. «Είναι ο μόνος αποδεκτός χαιρετισμός λόγω του ιού», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακολούθως ο κος Τσίπρας ανέφερε πως «έχουμε πολλά θέματα σήμερα» και ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε πως «θα έχουμε άνεση χρόνου να τα συζητήσουμε». Να σημειωθεί πως η συνάντηση γίνεται προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και για τις εξελίξεις στο… μέτωπο των ελληνοτουρκικών.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει, λόγω των εξελίξεων στο Αιγαίο, να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ. Ο κος Τσίπρας τόνισε από τη Βουλή, την Τετάρτη 22 Ιουλίου πως «ενώ ολόκληρος ο τουρκικός στόλος είναι έξω από τους ναυστάθμους και βγαίνει και ο ελληνικός από τον ναύσταθμο μαθαίνουμε, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται όχι μόνο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, αλλά αρνείται να συγκαλέσει ακόμα και το ΚΥΣΕΑ, το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο για να συντονίσει μία κατάσταση κρίσης και να πάρει αποφάσεις».

Με ποιους θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς την Πέμπτη 23 Ιουλίου. Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τα Γραφεία των Πολιτικών Αρχηγών και ορίστηκαν οι κάτωθι συναντήσεις. Έτσι, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής, αν και ενδέχεται να υπάρξουν μερικές καθυστερήσεις:

  • Στις 13:30, με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
  • Στις 18:15 με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο.
  • Στις 19:30 με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 09:30.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments