Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος πήρε θέση μέσω του δικηγόρου του

Φωτιά στο Μάτι: Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος πήρε θέση μέσω του δικηγόρου του
Φωτιά στο Μάτι: Μετά τις αποκαλύψεις και τους σχετικούς, σοκαριστικούς διαλόγους, ο Βασίλης Ματθαιόπουλος πήρε θέση.

Ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος μετά τις αποκαλύψεις και τους σχετικούς, σοκαριστικούς διαλόγους για τη φωτιά στο Μάτι, πήρε θέση μέσω του δικηγόρου του. Μέσω δήλωσης του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Διαμαντή Μπασαρά, ο κ. Ματθαιόπουλος αναφέρει ότι δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση και ο ίδιος ουδέποτε παρενέβη στο έργο του διορισθέντος πραγματογνώμονα στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ολόκληρη η δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βασίλη Ματθαιόπουλου, Διαμαντή Μπασαρά:

«Αναφορικώς με όσα εσχάτως έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο εντολέας μου διευκρινίζει ότι δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση και ο ίδιος ουδέποτε παρενέβη στο έργο του διορισθέντος πραγματογνώμονα στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από τους ίδιους τους ισχυρισμούς του πραγματογνώμονα, που κατέθεσε ότι η δήθεν παρέμβαση έλαβε χώρα την 21-9-2018, χρόνο στον οποίο ήδη είχε ολοκληρώσει το πόρισμά του, που παρεδόθη μετά από δυο ημέρες στον Εισαγγελέα.

Για το επίμαχο ηχητικό υλικό και για τη διαρροή αυτού, που ακόμη δεν του έχει επισήμως γνωστοποιηθεί, αφενός θα ζητήσει να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη και αφετέρου θα ασκήσει τα δικαιώματά του.

Τέλος, ο εντολέας μου, δυο χρόνια μετά τα τραγικά συμβάντα στο Μάτι, εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη και, κυρίως, στις οικογένειες των θυμάτων από τη διαρροή του σχετικού προφανώς αποσπασματικού ηχητικού υλικού.

Επί τριάντα τρία (33) έτη υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και στην συγκεκριμένη πυρκαϊά έπραξε ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του ως τότε Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος».

Συγκλόνισαν οι εκδηλώσεις μνήμης για το Μάτι

Συγκλονιστικές ήταν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα δύο χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Πολύς κόσμος από την περιοχή και όχι μόνο συγκεντρώθηκε έξω από τον ναό του Αγίου Ιωάννη στον Νέο Βουτζά, όπου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των θυμάτων της πυρκαγιάς που φιλοτέχνησε ο γλύπτης, Κώστας Ανανίδας και βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

«Τα μόνα ονόματα που θα ακουστούν απόψε είναι τα ονόματα των νεκρών μας, στους οποίους ανήκει αποκλειστικά η σημερινή ημέρα. Οι 102 άνθρωποι που χάθηκαν εκείνη την αποφράδα ημέρα, αλλά και τις επόμενες, με έναν φρικτό, βασανιστικό και απάνθρωπο τρόπο έφυγαν γιατί κανείς δεν τους προειδοποίησε για τον πύρινο όλεθρο κανείς δεν τους προστάτευσε, κι εντέλει κανείς δεν εμπόδισε αυτή την εθνική τραγωδία», επισήμανε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Νέου Βουτζά «Η πρόοδος», Έμυ Κροκίδη.

«Δυο χρόνια μετά, οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μας συγκλονίζουν και κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να βρουν δικαίωση οι άνθρωποί μας, για να μπορέσουν να αναπαυθούν οι ψυχές τους και να ανασάνουν λίγο καλύτερα όσοι αγαπημένοι έμειναν πίσω τους. Όχι γιατί ο πόνος θα γίνει μικρότερος, αλλά γιατί θα γίνουν λιγότερα τα γιατί».«Γι’ αυτό ζητάμε, η Δικαιοσύνη να βάλει το μαχαίρι όσο πιο βαθιά γίνεται και να βρει την αλήθεια και οι υπαίτιοι του εγκλήματος να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ώστε ποτέ πια να μην επαναληφθεί αυτό το έγκλημα» συμπλήρωσε η κ. Κροκίδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments