Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα για δεύτερη ημέρα

Γαλλία κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα για δεύτερη ημέρα
Γαλλία κορωνοϊός: Η χώρα κατέγραψε 1.130 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σημάδι ότι ο ρυθμός των μολύνσεων επιταχύνεται ξανά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες που προέβη σε χαλάρωση των μέτρων κατά του ιού, ωστόσο σήμερα παρουσιάζει μια σχετική άνοδο στους νέους ασθενείς που νοσούν από τον φονικό ιό. Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας κατέγραψε 1.130 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικό σημάδι είναι ο ρυθμός των μολύνσεων επιταχύνεται ξανά μετά την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή είναι η δεύτερη συνεχή ημέρα που τα νέα κρούσματα μέσα σε μόλις 24 ώρες υπερβαίνουν τα 1.000.

Παράλληλα σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την ανάγκη οι πολίτες να επιδεικνύουν πειθαρχία περιορίζοντας την μη αναγκαία έκθεσή τους, και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες προς αναχαίτιση της εξάπλωσης του φονικού ιού στη χώρα.

ΠΟΥ: Προσοχή συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Για άλλη μια φορά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Σε αρκετές από αυτές γενικεύεται η χρήση της μάσκας –όπως στο Λονδίνο και τη Βιέννη– παρόλου που η πλέον πληγείσα ήπειρος παραμένει πάντα η Αμερική, με περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια κρούσματα μέχρι σήμερα.

Αν και κάποιες φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις τι λέει ο άλλος όταν μιλάει με καλυμμένο το στόμα, «πρέπει να τη φοράμε για να προστατευόμαστε οι ίδιοι και να προστατεύουμε τους άλλους», είπε η Αλένα Άκτας, μια ταχυδρομική υπάλληλος. Ο Αντρέας Ποσενράιτερ, που έκανε τα ψώνια του σε ένα σούπερ-μάρκετ, υποστήριξε ότι η χρήση μάσκας θα έπρεπε να παραμείνει υποχρεωτική μετά την άρση της καραντίνας. «Ήταν λάθος», σχολίασε.

Tο ευρωπαϊκό παράρτημα του ΠΟΥ κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να παραμείνουν σε εγρήγορση και να προχωρήσουν στην άρση των περιορισμών «με προσοχή».

«Η πρόσφατη αναζωπύρωση των κρουσμάτων της Covid-19 σε ορισμένες χώρες, μετά τη χαλάρωση των μέτρων αποστασιοποίησης ασφαλώς και είναι λόγος ανησυχίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού στο Γαλλικό Πρακτορείο. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Ευρώπη μετρά 207.118 θανάτους και περισσότερα από 3 εκατομμύρια κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments