Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Νέο αίτημα για κακουργηματική δίωξη

Φωτιά στο Μάτι: Νέο αίτημα για κακουργηματική δίωξη
Φωτιά στο Μάτι: Ο δικαστικός λειτουργός υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2020, αίτημα για την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου όσον αφορά στη φωτιά στο Μάτι. Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλει και τον περασμένο Ιούνιο.

Νέο αίτημα για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι υπέβαλε, στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Ο δικαστικός λειτουργός υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2020, αίτημα για την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου όσον αφορά στη φωτιά στο Μάτι. Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλει και τον περασμένο Ιούνιο.

Είναι το δεύτερο αίτημα του δικαστικού λειτουργού στο οποίο, αυτή τη φορά, επικαλείται νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο στάδιο των ερευνών τους, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες περί απόπειρα συγκάλυψης που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου , ο οποίος έχει ήδη στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρνέρης επικαλείται το περιεχόμενο της μήνυσης του Δ. Λιότσιου, την οποία του ενεχείρισε και αναφέρει ότι συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους.

Στο έγγραφό του περιγράφει πως κατά την κρίση του στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος.

Ωστόσο, ο δικαστικός λειτουργός διαχωρίζει τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, από τη θέση συγκεκριμένων αξιωματικών, οι οποίοι με βάση το υλικό που έχει στη διάθεσή του φέρονται να λειτούργησαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να μελετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και με βάση τα νέα στοιχεία να επανακριθεί. Σε περίπτωση που αυτή τη φορά και ο εισαγγελέας κρίνει ότι στοιχειοθετείται η άδικη πράξη για την οποία υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα, τότε θα ασκηθεί τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο ανακριτικό έγγραφο θα κληθούν να απολογηθούν για κακούργημα όταν φτάσει η ώρα να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments