Ελλάδα

Κορωνοϊός θάνατος Ελλάδα: Στους 202 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 57χρονος

Κορωνοϊός θάνατος Ελλάδα: Στους 202 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 57χρονος
Κορωνοϊός θάνατος Ελλάδα: Στους 202 οι νεκροί στη χώρα μας καθώς κατέληξε 57χρονος στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ακόμα ένας άνθρωπος κατέληξε από κορωνοϊό στην χώρα μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 202. Ο 57χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν. Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το Σάββατο σε 31 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού,  εκ των οποίων τα οχτώ εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Όσο αφορά στη γεωγραφική κατανομή τους, σημειώνεται μια αύξηση στην Αττική ενώ μετά ακολουθούν Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 25 Ιουλίου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων έχει ως εξής:

  • οχτώ κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • εννέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.
  • τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα  Ημαθίας,
  • δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
  • δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου.

Τι προβληματίζει τους επιδημιολόγους για το φθινόπωρο

Την ώρα που τα Βαλκάνια περνούν δεύτερο κύμα και σε αρκετές χώρες της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης τα κρούσματα αυξάνονται ανησυχητικά, στην Ελλάδα οι αριθμοί είναι ακόμα καθησυχαστικοί. Ωστόσο οι επιστήμονες προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα και κυρίως προετοιμάζουν εναλλακτικά σχέδια δράσης για το φθινόπωρο. Και αυτό διότι θα έχει προηγηθεί ένας μήνας, ο Αύγουστος, που θα έχει μεγαλύτερο φορτίο μετακινήσεων (εγχώριος και εξωτερικός τουρισμός) σε σχέση με τον Ιούλιο.

Ενδεικτικό της προετοιμασίας που υπάρχει είναι ότι το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων που φέτος θα ανοίξουν νωρίτερα: είτε να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας είτε με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Επιπλέον, υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές, όπως είπε στον ΣΚΑΙ η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου. Και αυτό για να υπάρχει επαρκής θωράκιση ώστε να «μην περάσουμε δεύτερο κύμα του κορονοϊού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments