Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον σε Βρετανούς: «Αδυνατίστε για να γλιτώσετε από τον κορωνοϊό»

Μπόρις Τζόνσον σε Βρετανούς: «Αδυνατίστε για να γλιτώσετε από τον κορωνοϊό»
Μπόρις Τζόνσον σε Βρετανούς: Να χάσουν κιλά προκειμένου να μην αρρωστήσουν από τον κορωνοϊό, συστήνει στους πολίτες του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας στη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κάνει γνωστό ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για την αντιμετώπιση του υπερβολικού βάρους στη χώρα του, ύστερα από τη δημοσίευση μελέτης που επισήμαινε πως η παχυσαρκία αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για τον κορωνοϊό.

“Η Covid-19 μας υπενθύμισε τους άμεσους και μακροπρόθεσμους κινδύνους από το υπερβολικό βάρος”, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης και σημείωσε:

“Θα παροτρύνουμε τους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία για να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και να λάβουν απλά μέτρα για να χάσουν βάρος, να ζήσουν πιο υγιεινά, αλλά και να μειώσουν την πίεση στο NHS, το Σύστημα Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.” Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardiuan, με μία χρηματοδότηση, που θα μπορούσε να φτάσει τα 10 εκατομμύρια λίρες (11 εκατομμύρια ευρώ), το σχέδιο «Με καλύτερη υγεία» στόχο θα έχει να βοηθήσει 35 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της Βρετανίας, να χάσουν βάρος ή να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των αναμενόμενων μέτρων είναι η πλήρης απαγόρευση της διαφήμισης για πρόχειρο φαγητό στο διαδίκτυο και πριν από τις 21:00 στην τηλεόραση, η υποχρεωτική αναγραφή από εστιατόρια και αλυσίδες καταστημάτων εστίασης των θερμίδων σε κάθε πιάτο στα μενού τους ή ακόμα και την υποχρέωση να αναφέρουν τις θερμίδες τα καταστήματα οινοπνευματωδών στα μπουκάλια τους. Εκτός από την επέκταση των πτερύγων στο εσωτερικό του NHS που θα ασχολούνται με την απώλεια βάρους, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει πιλοτικά προγράμματα για την προώθηση του περπατήματος και της ποδηλασίας σε γειτονιές με κακά υγειονομικά ποσοστά.

Οι γενικοί ιατροί θα είναι σε θέση να «συνταγογραφούν ποδηλατικές συνεδρίες» στις περιοχές αυτές, οι οποίες θα διευκολύνονται με την παροχή εξοπλισμού και τη δημιουργία ξεχωριστών ποδηλατοδρόμων. Η ανακοίνωση του σχεδίου κατά της παχυσαρκίας συμπίπτει χρονικά με τη χθεσινή μελέτη των αγγλικών υγειονομικών αρχών (PHE) που διαπιστώνει πως τα παχύσαρκα άτομα είχαν κατά 40% αυξημένο κίνδυνο θανάτου από το νέο κορωνοϊό.

Μπόρις Τζόνσον: “Από τότε που ιάθηκα από την Covid-19, φροντίζω σταθερά την φυσική μου κατάσταση”

“Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, και όπως πολλοί άνθρωποι δίνω μάχη με το βάρος μου, έχω σκαμπανεβάσματα. Αλλά από τότε που ιάθηκα από την covid-19, φροντίζω σταθερά την φυσική μου κατάσταση”, είπε ο πρωθυπουργός σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter. “Έχω χάσει τουλάχιστον 6,3 κιλά, αλλά όταν μπήκα στην εντατική, όταν ήμουν ειλικρινά άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος… και ξέρετε ήμουν υπερβολικά χοντρός”είπε εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η νέα εκστρατεία υγείας “δεν είναι υπερβολικά αυστηρή ή υπερπροστατευτική”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments