Αθλητισμός

Φακούντο Καμπάτσο: “Αποχωρεί από τη Ρεάλ και πάει NBA”

Φακούντο Καμπάτσο: “Αποχωρεί από τη Ρεάλ και πάει NBA”
Φακούντο Καμπάτσο: "Βόμβα" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από την Marca, η οποία σε δημοσίευμά της αναφέρει πως ο Αργεντινός έχει αποφασίσει να πει "αντίο" στην Μαδρίτη μετακομίζοντας στο ΝΒΑ.

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης καθώς ο Φακούντο Καμπάτσο φαίνεται πως πήρε την μεγάλη απόφαση να φύγει από τους “μερένχες” προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρο του NBA. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Marca”, ο 29χρονος Αργεντινός άσος έχει ενημερώσει ήδη σχετικά την διοίκηση της “Βασίλισσας” για την απόφαση του. Μάλιστα, όπως σημειώνει το ίδιο ρεπορτάζ, Μάβερικς και Τίμπεργουλβς ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Από τη μεριά της, η Ρεάλ φέρεται να ενημέρωσε τον παίκτη πως για να αποχωρήσει θα πρέπει να καταβληθεί το buy out των 6 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιό του και μάλιστα όχι σε δόσεις. Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει τους Μαδριλένους να βγουν στην αγορά για δύο γκαρντ, αφού ο Γιουλ έχει συνεχώς προβλήματα τραυματισμών, ο Λαπροβίτολα είναι και αυτός στην έξοδο έχοντας  συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο 19χρονος Αλκοθέν δεν είναι ακόμη έτοιμος να ηγηθεί.

Το who is who του Καμπάτσο:

Ο Αργεντινός πόιντ γκαρντ, γεννήθηκε το 1991 στην Κόρδοβα της πατρίδας του και έκανε το ξεπέταγμά του μέσω της Πενιαρόλ. Τα κατορθώματά του τού άνοιξαν την πόρτα για την εθνική ομάδα της Αργεντινής και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, έχοντας ως συμπαίχτες τη «χρυσή γενιά» των Τζινόμπιλι, Νοθιόνι, Σκόλα, Πριχιόνι. Η καταξίωση ήρθε για τον Καμπάτσο την επόμενη χρονιά, κατά την οποία οδήγησε την Αργεντινή στην τρίτη θέση και στο χάλκινο μετάλλιο στο FIBA AmeriCup και κατόπιν την Πενιαρόλ στο πρωτάθλημα. Οι εμφανίσεις του τού έδωσαν το διαβατήριο για την Ευρώπη και τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2014.

Η πρώτη του «αναγνωριστική» χρονιά στη Μαδρίτη τον βρήκε να έχει μικρό χρόνο με έντεκα μόλις συμμετοχές στην Ευρωλίγκα και περί τα εννιά λεπτά ανά παιχνίδι. Δόθηκε δανεικός στη Μούρθια για τα επόμενα δύο χρόνια, στα οποία αγωνίστηκε και στο Γιούροκαπ, τη σεζόν 2016/17 υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη. Ταυτόχρονα βοήθησε την ισπανική ομάδα να προκριθεί στη φάση των «16». Μετά το «αγροτικό» του στη Μούρθια, ήρθε η κλήση για την επιστροφή στη Μαδρίτη και η ώρα να γίνει ενεργό μέλος της περιφερειακής γραμμής της «Βασίλισσας» της Ευρώπης.

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον Φακούντο Καμπάτσο ως έναν σκληροτράχηλο αμυντικό, που αρκετές φορές παίζει στα όρια του φάουλ. Υπάρχει πιθανόν μια δόση αλήθειας. Η ουσία είναι πως πρόκειται για έναν φοβερό αμυντικό, που βάζει εξαιρετικά τα χέρια του πάνω στη μπάλα, δυσκολεύοντας αφάνταστα την κυκλοφορία για τον αντίπαλο πλέι μέικερ. Παρά το μικρός ύψος του -μόλις 1,80 μέτρα- που υπό συνθήκες θα τον καθιστούσε εύκολο στόχο στην άμυνα, έχει δυνατό κορμό και βάζει κάθετα και σωστά το σώμα του μπροστά από τον επιτιθέμενο, κάτι που αντισταθμίζει την έλλειψη φυσικών προσόντων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments