Ελλάδα

Στέφανος Χίος: Καρέ – καρέ η απόπειρα δολοφονίας του

Στέφανος Χίος: Καρέ – καρέ η απόπειρα δολοφονίας του
Στέφανος Χίος: Εικόνες που δείχνουν τον δράστη να πυροβολεί τον δημοσιογράφο, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες κατέγραψαν την απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου, Στέφανου Χίου, τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Ιουλίου. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση πλέον, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον δράστη. Η εφημερίδα που εκδίδει ο κ. Χίος, το «Μακελειό» δημοσιεύει σήμερα θέμα με τις «30 φωτογραφίες και τα 4 βίντεο», που δείχνουν καρέ – καρέ τι συνέβη δύο ημέρες πριν.

Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τις εικόνες, ο δράστης, που προφανώς είναι κρυμμένος και περιμένει το θύμα να φτάσει, πλησιάζει το αυτοκίνητο του Στέφανου Χίου και αφού σκύβει στο παράθυρο, πατάει τη σκανδάλη και στη συνέχεια τρέπεται σε φυγή. «Ο δράστης που με πυροβόλησε φορούσε κουκούλα, ενώ τα μάτια του είχαν σχιστοειδές σχήμα. Δεχόμουν απειλές για δημοσιεύματα της εφημερίδας μου» είχε αναφέρει στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ο δημοσιογράφος, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.  Όπως κατέθεσε ακόμη ο δημοσιογράφος και εκδότης, μόλις άρχισε να δέχεται πυροβολισμούς άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον δράστη στο χέρι που κρατούσε το όπλο.

Ακολουθούν οι εικόνες της επίθεσης:

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Στέφανος Χίος επέστρεφε από την εφημερίδα του στο σπίτι του στα Βριλήσσια, στις 3:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Ιουλίου, όταν δέχθηκε την επίθεση. Μάλιστα, ο ένοπλος πυροβόλησε εναντίον του ενώ ο Στέφανος Χίος βρισκόταν ακόμη μέσα στο αυτοκίνητό του, με ανοιχτό το παράθυρο. Δέχθηκε μια σφαίρα ξυστά στην καρωτίδα και άλλη μία αριστερά στο στήθος, πάνω από την καρδιά. Όταν οι ένοπλοι τράπηκαν σε φυγή, εκείνος με απίστευτη ψυχραιμία, αν και αιμόφυρτος, μετέβη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, που όμως δεν εφημέρευε. Από εκεί ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη, αν και έχει χάσει πολύ αίμα. Τις πρώτες ώρες νοσηλεύτηκε σε καταστολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments