Διεθνή

Ολλανδία κορωνοϊός: Η κυβέρνηση της χώρας δεν θα συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκα

Ολλανδία κορωνοϊός: Η κυβέρνηση της χώρας δεν θα συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκα
Ολλανδία κορωνοϊός: Η κυβέρνηση της ευρωπαϊκής χώρας προτάσσει πως τα επιστημονικά στοιχεία της αποτελεσματικότητας της μάσκας δεν είναι σαφή.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ότι δεν θα συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκα για την επιβράδυνση της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, τα επιστημονικά στοιχεία της αποτελεσματικότητάς της, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι ανάμεικτα. Πρόκειται για απόφαση που ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης Ταμάρα βαν Αρκ μετά από μια επανεξέταση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας (RIVM).

Βέβαια, από την άλλη, η ολλανδική κυβέρνηση θα ζητήσει αντί αυτού, περισσότερη προσήλωση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε η Βαν Αρκ σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη.

Θυμίζουμε πως η Ολλανδία εξέθετε διάφορους προβληματισμούς της στη Σύνοδο Κορυφής και καθυστερούσε εμμέσως με τη στάση της την απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης, αν και ήταν μια χώρα που πίστευε ότι μπορεί να βρεθεί μία συμφωνία συμφέρουσα για όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Υπάρχουν διαφορές, η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη, θα πάρει λίγο χρόνο αλλά ένας συμβιβασμός είναι δυνατός», δήλωσε ο Ρούτε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου.

Περισσότερα από 17 εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο

Περισσότερα από 17 εκατομμύρια κρούσματα του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά σε τρεις χώρες, σύμφωνα με απολογισμό του AFP όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία. Τουλάχιστον 17.022.877 κρούσματα και 666.586 θάνατοι έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο, και κυρίως στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο με 4.426.982 μολύνσεις και 150.713 θανάτους.

Για παράδειγμα, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν την Τετάρτη 29 Ιουλίου, συνολικά 4.339,997 κρούσματα του ιού, μια αύξηση 59.862 κρουσμάτων από την προηγούμενη καταμέτρησή τους. Ακολουθούν η Βραζιλία με 2.552.265 κρούσματα και 90.134 θανάτους και η Ινδία με 1.583.792 κρούσματα και 34.968 θανάτους. Εξάλλου συνεχίζει να αυξάνει ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας, με ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα να έχουν καταγραφεί μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments