Αθλητισμός

Αντρέ Βιεϊρίνια ΠΑΟΚ: Δύσκολα θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές

Αντρέ Βιεϊρίνια ΠΑΟΚ: Δύσκολα θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές
Αντρέ Βιεϊρίνια ΠΑΟΚ: Μεγάλη είναι η απόσταση ανάμεσα στον "Δικέφαλο" του Βορρά και τον Πορτογάλο παίκτη.

Αμφίβολη είναι η παραμονή του Αντρέ Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έχουν αλλάξει πολιτική στο θέμα των συμβολαίων κάτι που τους οδήγησε στο να κάνουν το ίδιο  και με την περίπτωση του Πορτογάλου. Η πρόταση που έγινε στον παίκτη είναι μικρότερη από εκείνη που του είχε γίνει πριν την έναρξη των play offs, κάτι που δείχνει ότι οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν σε διαζύγιο.

Η πρόταση των “ασπρόμαυρων” στον 34χρονο είναι για συμβόλαιο 1+1 με τις αποδοχές να φτάνουν τις 450.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους στόχων και συμμετοχών. Στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ μειώνει σε ποσοστό 75% σχεδόν τις πάγιες αποδοχές του παίκτη σε σχέση με τα χρήματα που έπαιρνε μέχρι πρότινος. Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm η απάντηση του Βιεϊρίνια ήταν αρνητική, χωρίς να υπάρχει νεότερη εξέλιξη σχετικά με το μέλλον του, αλλά όλα δείχνουν πως δεν θα είναι στον ΠΑΟΚ.

Το who is who του παίκτη:

Ο Βιεϊρίνια γεννήθηκε στην πόλη Γκιμαράες στην Πορτογαλία. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ποδοσφαιρική ακαδημία της Τορκατένσε το 1995. Γρήγορα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε από τους ανθρώπους της Βιτόρια Γκιμαράες που τον ενέταξαν στα εφηβικά τμήματα της ομάδας μετά από ένα εξάμηνο δανεισμό στην ομάδα της Β΄ κατηγορίας, Πόρτο Β.

Έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την Πόρτο για το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας στις 11 Αυγούστου 2007 σκοράροντας στο 3-0 εναντίον της Βιτόρια Σετούμπαλ το τελευταίο γκολ στο 89′ του αγώνα. Δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ όμως από την Πόρτο που τον έδωσε δανεικό στην Λεϊσόες την σεζόν 2007-2008. Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ μιας και είχε κινήσει το ενδιαφέρον του προπονητή Φερνάντο Σάντος.

Στην αρχή της σεζόν ο Βιεϊρίνια τραυματίζεται στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη και έμεινε έξω έως τον Ιανουάριο του 2009. Στα τέλη Ιουνίου του ίδιου χρόνου, οι καλές εμφανίσεις του ωθούν τον ΠΑΟΚ να έρθει σε συμφωνία με την Πόρτο για να τον αποκτήσει. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Βιεϊρίνια συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και επεκτείνει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ ως το 2013 με αυξημένες αποδοχές και ρήτρα εξαγοράς στα 15.000.000 ευρώ. Στις 3 Ιανουαρίου 2012 ανακοινώθηκε επίσημα η μεταγραφή του στην Βόλφσμπουργκ με 4 εκατομυρία ευρώ.

Έπειτα από πέντε πετυχημένα χρόνια στην ομάδα της Γερμανίας και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου του 2017, υπέγραψε ξανά στον ΠΑΟΚ για 3 χρόνια με απολαβές 1,5 εκατομμύριο τον χρόνο. Η μεταγραφή του έφερε στα ταμεία της Βόλφσμπουργκ 1 εκατομμύριο ευρώ. Την πρώτη του χρονιά, μετά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, πήρε φανέλα βασικού, αλλά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ωστόσο η θέση στην οποία καθιερώθηκε ήταν αυτή του αριστερού μπακ, μετά και την αποπομπή από την ομάδα του Μαρίν Λέοβατς. Οι εμφανίσεις του ήταν άκρως θετικές ενώ σημείωσε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 2 γκολ και 7 ασίστ.

Στο φινάλε της σεζόν στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, για πρώτη φορά με την φανέλα του “Δικεφάλου” στις δύο θητείες του με την ομάδα. Στον τελικό, αντιμετώπισε την ΑΕΚ και την κέρδισε με σκορ 2-0. Ο ίδιος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ αντικαταστάθηκε στο 82′ από τον έτερο αρχηγό του ΠΑΟΚ, τον Στέλιο Μαλεζά. Με το τέλος της αναμέτρησης ανακηρύχθηκε MVP του τελικού.

Την νέα χρονιά, ήταν ξανά ο βασικός παίκτης του αριστερού άκρου της άμυνας του ΠΑΟΚ και αποτέλεσε έναν από τους κυριότερους παράγοντες της ομάδος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του κυπέλλου, κάνοντας το νταμπλ. Σε όλη την χρονιά, αγωνίστηκε συνολικά σε 37 αγώνες πετυχαίνοντας 6 γκολ και μοιράζοντας 4 ασίστ. Από τα γκολ που πέτυχε, ξεχωρίζουν αυτά κόντρα στον Ολυμπιακό, στο γήπεδο της Τούμπας, με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ (τελικό αποτέλεσμα 3-1) και αυτό που πέτυχε στην έδρα του Παναιτωλικού, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments