Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός νέα μέτρα: Αλλάζουν όλα στη διασκέδαση – Υποχρεωτική η μάσκα σχεδόν παντού

Ελλάδα κορωνοϊός νέα μέτρα: Αλλάζουν όλα στη διασκέδαση – Υποχρεωτική η μάσκα σχεδόν παντού
Ελλάδα κορωνοϊός νέα μέτρα: Αιτία αυτής της έκτακτης μα αναγκαίας κίνησης, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε την Παρασκευή 31 Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση μέσω του αρμοδίου Νίκου Χαρδαλιά σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, τα μέτρα αυτοπροστασίας, τις απαγορεύσεις εκδηλώσεων και το κλείσιμο των συνόρων σε μερικές χώρες.

Τέλος οι όρθιοι στα μπαρ

Αιτία αυτής της έκτακτης μα αναγκαίας κίνησης, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, ένας φαινόμενο που απαιτεί πιο σκληρά μέτρα με σκοπό την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού. Οι νέοι περιορισμοί λοιπόν, επηρεάζουν όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών και εξαιρουμένων των χώρων εστίασης, ενώ αυστηρά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου για τους χώρους διασκέδασης.

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως την Κυριακή 9 Αυγούστου, για μία εβδομάδα δηλαδή, υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ – εστιατόρια, καφέ – μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα. Παράλληλα, από τις 3 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων.

Τι αλλάζει μέχρι τέλος Αυγούστου

Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοιχτών εκδηλώσεων έως τις 31 Αυγούστου. Παρατείνονται και τα μέτρα τήρησης των αποστάσεων στις παραλίες έως τις 31 Αυγούστου, ενώ παράταση υπάρχει και στα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία μέχρι τέλος Αυγούστου. Επιπροσθέτως, παράταση έως τις 31 Αυγούστου υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ, ενώ παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων.

Τι ισχύει για τα πάρτι

Ερωτήματα πάντως υπάρχουν για το θέμα των ιδιωτικών πάρτι στα οποία παρατηρείται έντονο το φαινόμενο του συνωστισμού. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στο νησί της Μυκόνου καθώς ενοικιάζονται βίλες όπου διεξάγονται μεγάλα πάρτι. Ήδη η αστυνομία, μετά και την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νησί, έχει ξεκινήσει… σαφάρι ελέγχων και έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενοικιαστών που είχαν διοργανώσει πάρτι σε βίλες.

Πάντως, η Ελληνική Αστυνομία έχει επεξεργαστεί ένα αναλυτικό σχέδιό το οποίο βασίζεται σε τρεις πυλώνες προκειμένου να αποτρέψει τη διοργάνωση και την προσέλευση τουριστών στα πριβέ πάρτι που λαμβάνουν χώρα στο νησί. Πρώτον όταν θα γίνονται καταγγελίες για δυνατή μουσική από γείτονες, οι Αρχές θα ελέγχουν τους χώρους όπου παίζει δυνατά η μουσική.

Έπειτα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τη χρήση drones οι αστυνομικές Αρχές θα εντοπίζουν τους συνωστισμούς σε συγκεκριμένους χώρους από ψηλά και θα αποτρέπουν τον κόσμο να δίνει το «παρών» στα κορωνοπάρτι. Τέλος, άνδρες της ΕΛΑΣ θα παρουσιάζονται ως υποψήφιοι πελάτες για να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες για τα πάρτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments