Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 3: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο

Επιστρεπτέα προκαταβολή 3: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο
Επιστρεπτέα προκαταβολή 3: Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 844 δικαιούχων, ποσό συνολικού ύψους 50,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την υποβολή αιτήσεων στον τρίτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ενώ οι πληρωμές θα γίνονται σταδιακά μέσα στον Σεπτέμβριο.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, από την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσουν να εξειδικεύουν τις επιμέρους δράσεις τους προγράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες από το newmoney, ώστε να προσδιορίσουν τους δυνητικούς δικαιούχους και να εκδοθεί έγκαιρα η σχετική υπουργική απόφαση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις προκειμένου η πλατφόρμα «my business» της ΑΑΔΕ να προσαρμοστεί στους κεντρικούς άξονες του νέου προγράμματος.

Έτσι, ο νέος κύκλος της επιστρεπτέα προκαταβολής θα προβλέπει τη χορήγηση χαμηλότοκων κρατικών δανείων ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Επίσης, θα ληφθεί υπόψιν και η πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο ενώ θα συμπεριληφθούν και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους και χωρίς ταμειακή μηχανή.

Θα υπάρχει, παράλληλα, ειδική πρόβλεψη για συγκεκριμένες περιοχές και επιχειρήσεις Για παράδειγμα, θα δίνεται βαρύτητα σε εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας (στην Πλάκα το Θησείο και το Μοναστηράκι) που μπορεί να πλήττονται περισσότερο από άλλα καταστήματα σε συνοικίες. Και τέλος, θα αφορά και άλλες επιχειρήσεις, όπως φαρμακεία και σούπερ μάρκετ σε νησιά, που κατέγραψαν πτώση πωλήσεων, όταν σχεδόν όλες οι άλλες επιχειρήσεις του κλάδου τους κατέγραφαν άνοδο λόγω πανδημίας του κορωνοϊού.

50,1 εκατομμύρια ευρώ στους τελευταίους δικαιούχους του δεύτερου κύκλου 

Πραγματοποιήθηκαν χτες Παρασκευή 31 Ιουλίου οι, ουσιαστικά τελευταίες, πληρωμές του δεύτερου κύκλου της «επιστρεπτέας προκαταβολής». Ειδικότερα, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 844 δικαιούχων, ποσό συνολικού ύψους 50,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν την «επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ» ανέρχεται σε 89.729 δικαιούχους, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση, μέσω κρατικών δανείων, συνολικού ύψους 1,259 δισεκατομμυρίων ευρώ. Συνεπώς, από τον πρώτο και τον δεύτερο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής», έχουν συνολικά καταβληθεί 1,861 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επόμενος είναι ο τρίτος κύκλος (κυρίως προς τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα) λοιπόν, ύψους λίγο πάνω από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ώστε η ρευστότητα των επιχειρήσεων να ενισχυθεί συνολικά με 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.936 δικαιούχων της «Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού», ποσό συνολικού ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται 56.000 ευρώ που δόθηκαν σε 70 δικαιούχους της «Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού Ι» της περιόδου Μαρτίου – Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments