Αθλητισμός

Formula 1: Βασιλιάς της Βρετανίας ο Χάμιλτον σε δραματικό φινάλε

Formula 1: Βασιλιάς της Βρετανίας ο Χάμιλτον σε δραματικό φινάλε
Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής του Βρετανικού γκραντ πρι που δεν είχε πολλές συγκινήσεις στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά στο φινάλε ράγισαν καρδιές.

Μετά από μια εβδομάδα ξεκούρασης η Formula 1 επέστρεψε στο θρυλικό Σίλβερστοουν. Από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου φάνηκε ότι για ένα ακόμα γκραντ πρι θα δούμε τις δυο Mercendes να κυριαρχούν. Οι Λιούς Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας πήραν τις δυο πρώτες θέσεις, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν. Στην τέταρτη και την πέμπτη θέση βρέθηκαν οι Σαρλ Λεκλερ και Λάντο Νόρις με Φεράρι και Μακλάρεν αντίστοιχα.

Η εκκίνηση δεν επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις, αλλά στους πρώτους γύρους είχαμε δυο φορές την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους περισσότερους οδηγούς να μπουν για αλλαγή ελαστικών. Αυτό είχε ένα ρίσκο καθώς θα έπρεπε να κάνουν καλή διαχείριση για να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Κάτι που δεν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για όλους όπως φάνηκε στους δραματικούς τελευταίους γύρους.

Την ώρα που οι τρεις πρώτοι έδειχναν να βρίσκονται σε δικό τους αγώνα από τη θέση πέντε μέχρι την 10η θέση που έκλεινε τους βαθμούς οι μάχες ήταν αρκετές. Η δράση μεταφέρθηκε στις πρώτες θέσεις λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Ο Βάλετερι Μπότας άρχισε να επιβραδήνει και τελικά είδε το εμπρός αριστερό του ελαστικό να καταρρέει.

Ο Μαξ Φερστάπεν πέρασε στη δεύτερη θέση και η διαφορά του από τον τρίτο Λεκλέρ του έδινε το δικαίωμα για ένα πιτ στοπ προκειμένου να πιέσει με φρέσκα ελαστικά για να κάνει τον ταχύτερο γύρο. Θυμίζουμε ότι ο οδηγός που κερδίζει τη συγκεκριμένη διάκριση παίρνει και έναν επιπλέον βαθμό. Ωστόσο μερικές στιγμές αργότερα ο Λιούς Χάμιλτον έπαθε ότι και ο Μπότας λίγο νωρίτερα.

Ωστόσο η διαφορά που είχε χτίσει ήταν αρκετή για να περάσει πρώτος την γραμμή τερματισμού έστω και με τρία ελαστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Κάρλος Σάινθ αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά του με αποτέλεσμα να χάσει την τέταρτη θέση από τον εξαιρετικό Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Η βαθμολογούμενη δεκάδα του γκραν πρι Βρετανίας:

  1. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) 1ωρ.29:51.105
  2. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) +5.856
  3. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) +18.474
  4. Ντανιέλ Ρικιάρντο (Αυστραλία/Renault) +19.650
  5. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/Mclaren) +22.277
  6. Εστεμπαν Οκον (Γαλλία/Renault) +26.937
  7. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/Alpha Tauri-Honda) +31.188
  8. Αλεξάντερ Άλμπον (Ταϊλάνδη/Red Bull) +32.670
  9. Λανς Στρολ (Καναδάς/Racing Point) +37.311
  10. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Ferrari) +41.857

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments