Αθλητισμός

Μπενφίκα Πόρτο: Κυπελλούχοι οι «δράκοι» καθώς επικράτησαν με 2 – 1 στους «αετούς»

Μπενφίκα  Πόρτο: Κυπελλούχοι οι «δράκοι» καθώς επικράτησαν με 2 – 1 στους «αετούς»
Μπενφίκα Πόρτο: Με 2 - 1 επικράτησαν οι «δράκοι» στην ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Πήραν και το κύπελλο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Πόρτο είναι η απόλυτη νικήτρια της Πορτογαλλίας καθώς μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο, καθώς επικράτησε με 2 – 1 στον τελικό με την Μπενφίκα. Η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου δεν κατάφερε να νικήσει του «δράκους» αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 38′ μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Ντίαζ.  Μάλιστα και ο Προπονητής της Πόρτο δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε από τον πάγκο και παρακολούθησε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Έτσι η Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ, φτάνοντας τα 29 πρωταθλήματα και τα 17 Κύπελλα στην χώρα της. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτό είναι το πρώτο Κύπελλο που κατακτούν οι «δράκοι» μετά το αρκετά μακρινό 2011. Θυμίζουμε πως φέτος τερμάτισε στην πρώτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος για 29η φορά και έτσι αυτό φέτος είναι το 8ο της νταμπλ, όπως αναφέρει το gazetta.gr.

Οι “δράκοι” έφτασαν στη νίκη με έναν αμυντικό, τον Μπεμπά, να πετυχαίνει δύο γκολ με κεφαλιές. Το πρώτο στο 47′ μετά από λάθος έξοδο του Βλαχοδήμου και έξυπνη κεφαλιά από τα πλάγια και το δεύτερο στο 58′ με κεφαλιά ψαράκι από το ύψος του πέναλτι μετά από εκτέλεση φάουλ.

Η Μπενφίκα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κούραση της Πόρτο και να αυξήσει την πίεση της και μάλιστα μπόρεσε να μειώσει το σκορ με πέναλτι που εκτέλεσε στο 84′ ο Βινίσιους. Οι “αετοί” θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση στο 91′ αλλά το σουτ του Ζότα εκτός περιοχής βρήκε το δεξί δοκάρι του Κόστα.

Η εξέλιξη των φάσεων

Ο Κορόνα απείλησε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Βλαχοδήμο ν΄απομακρύνει, ενώ στο 13 η Πόρτο απείλησε με τον Μαρέγκα.

Στο 38 η Πόρτο έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Λούις Ντίας και στο 44 αποβλήθηκε και ο προπονητής των «δράκων», Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τέγιες, ο Βλαχοδήμος δεν έκανε καλή έξοδο και ο Εμπεμπά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Πόρτο. Ο ίδιος παίκτης το 59 ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και έφερε την ομάδα του πιο κοντά στο τρόπαιο.

Το μόνο που κατάφερε η Μπενφίκα, ήταν να μειώσει με πέναλτι του Βινίσιους ενώ είχε δοκάρι με τον Ζότα στις καθυστερήσεις.

Οι συμμετοχές των ομάδων

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Ταβάρες, Πίζι (76′ Ζότα), Βέιγκλ (60′ Βινίσιους), Γκάμπριελ, Τσέρβι (46′ Σίλβα), Τσικίνιο (60′ Ταράμπ), Σεφέροβιτς (76′ Ντιέγκο Σόουζα)

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο (73′ Ντιόγκο Λέιτε), Περέιρα, Ουρίμπε (88′ Λουμ), Κορόνα (80′ Σέρχιο Ολιβέιρα), Μαρεγκά, Ντίαζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments